Afbeelding

D’n Brouwer viert 12,5 jarig bestaan

Zakelijk 110 keer gelezen
MARIAHEIDE – “Horeca heeft er altijd ingezeten bij ons”, lacht Peer Brouwers en in 2000 maakte hij zijn grote droom waar. Een eigen café op het mooiste punt van Mariaheide. 12,5 jaar later is D’n Brouwer niet alleen het levendig middelpunt van Mariaheide, maar ook de regio Uden-Veghel komt er vaak samen.

[image=230431]

Om te darten, of om met een toertocht van brommers of oude Dafjes te vertrekken. Het plein voor de Heise kerk is een ‘ideaal punt’, voor een dorpscafé, en dat had Peer Brouwers natuurlijk allang gezien voor hij, zijn vrouw Tiny en de zonen Joris en Martijn de knoop doorhakten. Het thuiscafé ‘De Witte Wolk’ in garage werd een donkerbruine kroeg in het voormalige bankgebouw. “De kluisdeur zit er nog steeds”, wijst Martijn die met zijn vader de zaak leidt.
Na hard werken werd Café- Zaal D’n Brouwer in juni 2000 geopend om te bloeien en te groeien. Het oude bankgebouw werd een statig pand met een grote zaal, geschikt voor alle feest, partijen, koffietafels, vergaderingen of andere bijeenkomsten. “Ook kwamen er steeds meer verenigingen. We hebben elf dartclubs, enkele koren, een linedance-vereniging, de ‘ridders’ op dinsdagavond. En in het weekend is hier veel jeugd hier te vinden.”

Terras
Op zo’n mooie plek, ‘met uitzicht op de Heise monumenten’, ontbreekt natuurlijk het terras niet. Een aanleghaven voor fietsers, wandelaars of toerrijders, weet Martijn. “Mensen vragen weleens: ‘missen jullie de omzet niet van de grote weg?’ Nee, hoor dat was een bottleneck!”
Om het jubileum te vieren, houdt D’n Brouwer een groot feest op donderdag
20 december van 20.00 tot 01.00 uur. “We willen iets doen voor onze klanten en daarom: voor 12,5 euro onbeperkt bier, wijn of fris. Maar mensen die alleen even een kopje voor 1,25 euro willen drinken, zijn ook welkom.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant