Afbeelding

Nieuwe vrijeschool Waldorf Uden gestart

Onderwijs 910 keer gelezen

UDEN | Terwijl de nazomer haar best deed, klonk afgelopen week op het Udens College het startsein voor het allereerste schooljaar van Waldorf Uden. Na enkele jaren van voorbereidingen is Uden een vrijeschool voor voortgezet onderwijs rijker. 48 leerlingen en het Waldorf-docententeam stonden te popelen om te beginnen met de eerste lessen. 

Voor zowel de leerlingen als de docenten is een vrije middelbare school nieuw in Uden. “De leerlingen maakten kennis met roosters, periodeonderwijs, bijzondere vakken als drama en danstaal, lokaalwisselingen, elk uur een andere docent en afwisselende schooltijden,” vertelt vrijeschooldocente Joyce Römkens. “En dat onder de bezielende leiding van klassenleraren Nienke Nederveen en Esther Bergen”, voegt ze glimlachend toe. De eerste klassenapp is aangemaakt, nieuwe fietsgroepjes zijn gevormd, het huiswerk is al vergeten en verhalen zijn gedeeld. “We zijn gestart en kijken reikhalzend uit naar de verdieping die we met elkaar aangaan. Het kamp in het prehistorisch dorp tijdens de activiteitenweek eind september zeker gaat helpen.”

Waldorf
Waldorf Uden is de nieuwe vrijeschoolstroom van het Udens College. In september is deze stroom gestart met twee klassen 7 (brugklas). Waldorf Uden heeft een eigen plek in het gebouw van de sector havo/vwo aan de President Kennedylaan. Meer informatie over Waldorf Uden staat op www.udenscollege.nl. Ook is daar meer informatie te vinden over de kennismakingsactiviteiten voor leerlingen van groep 8 (klas 6). De eerste proefles van de vrije middelbare school staat gepland op 12 oktober.

Uit de krant