Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Dames van Stichting Uniek openen hun appartementencomplex in stijl

Human Interest 3.949 keer gelezen

UDEN | Het appartementencomplex van Stichting Uniek werd zaterdag onder grote belangstelling feestelijk geopend. Aan de straat stonden familie, vrienden, collega’s en buurtbewoners te kijken hoe de jongedames aan kwamen rijden in een roze limousine en daarna in een mooie galajurk over de rode loper liepen.

Nadat alle bewoners bij de voordeur een lintje hadden doorgeknipt, werd het feest binnen in besloten kring voortgezet. Marjolein Gerrits, voorzitter van Stichting Uniek, fungeerde deze dag als ceremoniemeester en sprak de dames toe dat zij een verbintenis aangaan voor het leven nu ze samen zijn gaan wonen en samenleven onder één dak. Met het aansnijden van een grote bruidstaart werd dit mooie moment bezegeld.

Appartement
De nieuwe woonvoorziening aan de Prior van Milstraat 119 telt in totaal elf appartementen. Verder omvat het complex twee gemeenschappelijke ruimtes waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en bijvoorbeeld samen kunnen koken, lezen of een spelletje doen. De bewoners krijgen 24-uurs zorg en begeleiding. Die wordt geleverd door zorgorganisatie WoondroomZorg. Het is de bedoeling dat de zelfstandigheid van de bewoners zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Elk appartement heeft een eigen voordeur.

Lang project
Het project kende een lange aanloop. Al sinds 2015 was een groep ouders, verenigd in Stichting Uniek, bezig om een woonvoorziening voor hun kinderen van de grond te krijgen. Met steun van Area, Gemeente Uden en projectontwikkelaar Stam en deKoning is dat uiteindelijk gelukt. “Het is hartverwarmend dat zoveel mensen zich belangeloos hebben ingezet om van dit huis een thuis te maken voor onze kinderen”, laat Monique Koopman, één van de ouders, weten. “Dankzij de steun van al onze donateurs hebben wij het pand helemaal naar hun wens in kunnen inrichten.”

Club van 100
Sinds kort heeft de stichting een Club van 100 opgericht. De Club van 100 bestaat uit particulieren of organisaties die jaarlijks een bedrag van 100 euro doneren. Deze bedragen worden besteed aan verbetering van het welzijn van de bewoners, zoals bijvoorbeeld aan uitstapjes, vakanties, ontspanning en speciale activiteiten. Maar ook als reserve voor onvoorziene uitgaven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant