Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf
FOTO’S

Koninklijke Onderscheiding voor Wilhelmien Donkers-Kuijpers

Algemeen 2.405 keer gelezen

UDEN | Wilhelmien Donkers-Kuijpers werd zaterdag aangenaam verrast met een Koninklijke Onderscheiding, uitgereikt door locoburgemeester Gijs van Heeswijk. De feestelijke gebeurtenis vond plaats bij Stichting Caritas in de Pius X Kerk, waar Wilhelmien al jarenlang een onmisbare schakel is.

Sinds 2010 is Wilhelmien voorzitter van Stichting Caritas, dat zich ten doel stelt minderbedeelden hier en op andere plaatsen op de wereld te helpen door het verzamelen en herverdelen van bruikbare hulpgoederen en het aanwenden van gelden. Onder de stichting vallen de Kledingbank Uden en omstreken en het ondersteuningsfonds. Wilhelmien richtte de Kledingbank in 2011 op. De Kledingbank ondersteunt ruim 300 personen. De kledingstukken uit de Caritascontainers worden gesorteerd en goede kleding wordt in het uitgiftepunt gehangen. Overige kledingstukken worden verpakt en getransporteerd naar Roemenië en Moldavië.

Sinds 2001 is Wilhelmien bestuurslid en voorzitter van de Vrouwen van Nu voor de afdeling Uden. Ook vervult ze een rol als bestuurslid bij de Kring Noord-Oost Brabant Vrouwen van Nu, waar ze tevens lezingen geeft voor diverse bijeenkomsten.

Een andere pijler van haar vrijwillige werkzaamheden is ONSwelzijn, waar Wilhelmien sinds 2007 betrokken is. Hier begeleidt en ondersteunt ze cliënten die kampen met financiële problemen, en draagt ze bij aan het verzorgen van budgetcursussen. Sinds 2017 is Wilhelmien de drijvende kracht achter het ondersteuningsfonds, dat uitkomst biedt bij onverwachte financiële tegenvallers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant