Gezelligheid tijdens het ontbijt. (foto: Henk Lunenburg)
Gezelligheid tijdens het ontbijt. (foto: Henk Lunenburg)
FOTO’S

Woongroep Uniek geniet samen met buurtbewoners van ontbijt

Algemeen 1.311 keer gelezen

UDEN | In de foyer van theater Markant vond afgelopen zaterdag een heus buurtontbijt plaats, georganiseerd door Stichting Uniek voor de buurtbewoners van de Prior van Milstraat, de Stationsstraat en de bewoners van woongroep Uniek.

De stichting deed een aanvraag bij het Udenfonds voor een bijdrage voor dit ontbijt. “Dit omdat wij het belangrijk vinden dat onze dochters goed gaan aarden in hun nieuwe buurt”, aldus Monique Koopman, een van de ouders van de bewoners van Woongroep Uniek. “We vinden het heel erg belangrijk dat er een goede klik is met de buurtbewoners. Het aangaan van sociale contacten is voor onze dochters niet vanzelfsprekend.” De hoge opkomst bij het ontbijt gaf aan dat de buurtgenoten zich betrokken voelen bij de komst van de nieuwe bewoners in de wijk. “Woongroep Uniek voelt zich meer dan welkom en kan niet wachten om in deze fijne wijk te gaan wonen.”

Oplevering
Monique geeft aan dat de oplevering van de beschermde woonvorm in de Prior van Milstraat gepland staat voor eind november. “Ons ouderinitiatief heeft er bewust voor gekozen om zelf een woonvoorziening te realiseren, waarin wij zelf de regie op wonen en zorg in handen hebben en houden. Ook hebben wij er bewust voor gekozen om onze dochters te laten wonen in een “gewone” buurt. Ook al hebben onze dochters een beperking, we willen dat ze net als ieder ander mens recht hebben op een plek middenin de maatschappij. Door deze woonplek midden in het centrum van Uden kunnen zij deelnemen aan allerlei activiteiten zoals een bezoek aan bioscoop, theater en het pakken van een terrasje.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant