Afbeelding

Dodenherdenking Uden en Odiliapeel op televisie te zien

Algemeen 365 keer gelezen

UDEN | Vanwege het coronavirus kan er ook dit jaar op 4 mei geen openbare Dodenherdenking in Uden plaatsvinden. Op dinsdag 4 mei is er daarom een aangepast programma, zonder genodigden en ander publiek. De herdenking wordt ‘s avonds om 19.00 uur uitgezonden via Dtv Uden.

Burgemeester Hellegers houdt vanuit de raadzaal een toespraak houden. Ook legt hij samen met Henri van Maasakkers, voorzitter 4-mei comité Uden, een krans bij het oorlogsmonument aan het Piusplein in Uden. In Odiliapeel doet hij dit samen met Leo Rooijmans, voorzitter Werkgroep Dodenherdenking Odiliapeel, aan de Rechtestraat. Hier speelt trompettist Yolanda Aerden het Taptoe-signaal.

Gedicht
De Udense dichter Maarten van den Elzen zal het gedicht ‘Dodenherdenking in Uden’ voordragen. Dit gedicht heeft op woensdag 28 april een vaste plek gekregen naast het oorlogsmonument aan het Piusplein. Het gedicht is in 2009 door de toenmalig stadsdichter geschreven. Later in dat jaar werd het gedicht vertaald naar het Engels door Willem Groenewegen. Ook deze vertaling is op de publicatie in de openbare ruimte te lezen.

Uitzending
Het aangepaste herdenkingsprogramma kun je op 4 mei om 19.00 uur zien via Dtv Uden.

Uit de krant

Uit de krant