Avesteyn
Avesteyn Foto: Avesteyn

4I: Avesteyn de terechte kampioen; Volop strijd voor nacompetitie en klassebehoud

Voetbal 2.499 keer gelezen

Avesteyn deed wat het moest doen en versloeg Mariahout met 4-0. Het kampioensfeest is waarschijnlijk al in volle gang want trainer-coach Weber was niet meer bereikbaar. WEC blijft op koers voor het bereiken van de nacompetitie door met 4-0 van VOW te winnen. Herpinia won ook weer en speelt ook een rol in de derde periode doordat ook zij nog de volle winst uit vier wedstrijden hebben. Maar Herpinia is ook nog verwikkeld in de strijd voor klassebehoud want door de versterkte degradatie regeling is op dit moment plek 5 op de ranglijst nog niet veilig.

WEC zet zegereeks voort.
In Wijbosch was WEC de verdiende winnaar al was het geen al te beste wedstrijd. Het verschil werd in de eerste helft gemaakt door Danny Verbakel die twee doelpunten van afstand maakte, een met rechts en een met links. In de tweede helft kon WEC met de voorsprong achter zich wat rust in het spel houden en de voorsprong uitbouwen via Alim Kagermanov en Yanno van der Heijden: 4-0.

Regelmatige zege voor FC Uden
Op bezoek bij SCMH had FC Uden het in het begin wel even lastig.  SCMH nam zelfs een 1-0 voorsprong. Mehli Polat maakte de gelijkmaker. In de tweede helft pakte SCMH een domme rode kaart en vanaf dat moment kwam FC Uden niet meer in de problemen. Spits Stan van der Zanden besliste het duel met twee fraaie doelpunten.

Herpinia op basis van beleving terechte winnaar tegen FC de Rakt
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beide ploegen hadden wat kansen, maar alleen Wout Vesters scoorde de 0-1 namens FC de Rakt. In de tweede helft pakte Herpinia het duel nog energieker aan en tot onvrede van trainer Marijnissen van FC de Rakt kon zijn ploeg hier niet in mee. In de 56e minuut was het Mike Jansen die een ingezette vrije trap met het hoofd verlengde over de FC de Rakt doelman en hiermee viel de 1-1. Tien minuten later een penalty voor
Herpinia en opnieuw Jansen benutte deze. De jarige Rowdy Megens was in de rust ingevallen en trakteerde zichzelf en zijn team door in de 84e en 87e minuut tweemaal te scoren. Namens FC de Rakt was het Wout Vesters die nog de 4-2 aantekende, maar deze was alleen voor de statistieken.

Boskant probleemloos voorbij aan Cito.
In Boskant kende de thuisploeg een droomstart want Brett Veldkamp scoorde twee maal in de eerste tien minuten. Voor de pauze hadden er nog meer Boskant treffers kunnen vallen maar de aanvallers had het vizier niet op scherp staan. Cito scoorde wel tegen vlak voor rust. Na de pauze bracht trainer Peter van der Heijden van Boskant wat oudgedienden in het veld die lieten zien nog prima op dit niveau mee te kunnen. Frank van der Heijden scoorde op aangeven van Brett Veldkamp de 3-1 en Rob van der Heijden maakte tegen het einde de 4-1.

FC Schadewijk en Vesta ‘19  in evenwicht
FC Schadewijk en Vesta ‘19 waren aan elkaar gewaagd. Het eerste deel was voor FC Schadewijk dat ook de voorsprong pakte via Erik Quekel. Vesta ‘19 maakt gelijk via Jens Kuijpers en met deze stand ging beide ploegen rusten. Na rust was Vesta ‘19 beter en de ploeg bekroonde een mooie aanval met een 1-2 voorsprong. De maker van de 1-2 was Gijs Hesse. Trainer Cornelissen van Vesta ‘19 baalde dat zijn ploeg de verkregen voorsprong zo snel weer weggaf. Bilal El Ghazoui maakt namens FC Schadewijk de 2-2 en de terechte puntendeling na 90 minuten was het gevolg.