Herpinia had weer volop reden tot feestvieren
Herpinia had weer volop reden tot feestvieren Foto: Berrie

4I: Avesteyn klaar voor kampioenschap; zevenklapper WEC; Herpinia wint derby

Voetbal 2.777 keer gelezen

Avesteyn klopte FC de Rakt zakelijk met 0-2 en is officieus kampioen. Twaalf punten voorsprong op WEC met nog vier wedstrijden te gaan. Volgende week kan thuis tegen Mariahout de kroon op het werk gezet worden. WEC had geen kind aan Cito: 1-7. Herpinia deed weer heel goede zaken door op bezoek in “het hol van de leeuw” de derby tegen SSA/SJO Vesta ‘19 te winnen.  FC Uden maakt het nog onnodig spannend tegen Boskant maar won wel met 5-3. SCMH ging fors onderuit op bezoek bij Mariahout: 6-0.

Avesteyn in alle linies beter
FC de Rakt gaf aardig partij aan Avesteyn. Niet dat het de pannen van het dak speelde, maar de ploeg liet Avesteyn aan de bal en probeerde via snelle uitbraken Avesteyn pijn te doen. Avesteyn wist dus ook maar moeilijk tot kansen te komen. Een spaarzame counter van Avesteyn leverde echter toch de voorsprong op. Guus Barten was de maker van het doelpunt. In de tweede helft bleeft het spel hetzelfde. Een hard werkend FC de Rakt probeerde wel tot kansen te komen maar Avesteijn was in alle linies superieur. Het duel werd in de 84e minuut beslist toen Capris Centaurian met een vrije trap de 0-2 aantekende. Hierna was er eindelijk nog een kans voor FC de Rakt maar dit leidde niet tot een treffer. Trainer Eus Marijnissen van FC de Rakt complimenteerde zijn groep dat ze zolang in de wedstrijd waren gebleven, maar constateerde ook dat een Avesteyn in deze vorm niet te verslaan is.

Herpinia dankt keeper Robin Derks.
SSA VESTA ‘19 was in de eerste helft de betere ploeg. Keeper Robin Derks van Herpinia voorkwam met een aantal fabelachtige reddingen dat er een voorsprong voor de thuisploeg kwam. Na de thee was het duel meer in evenwicht en waren de kansen spaarzaam. Zoals zo vaak was Rowdy Megens weer het goudhaantje voor Herpinia. Opnieuw als invaller scoorde hij een kwartier voor tijd de belangrijke 0-1. Herpinia trok de winst over de streep en won “op zijn Italiaans” zoals een gelukkige trainer Hans Lathouwers het treffend verwoordde. Door de winst hebben beide ploegen nu 21 punten en is directe handhaving binnen handbereik.

FC Uden verdiend voorbij Boskant; Hattrick Stan van der Zanden
FC Uden had in de eerste helft geen kind aan Boskant en nam een 3-0 voorsprong. De doelpunt waren van Mehli Polat en tweemaal Stan van der Zanden. Brett Veldkamp deed namens Boskant wat terug toen hij een corner wist binnen te werken. FC Uden had voor rust een grotere voorsprong moeten nemen vond trainer Jeroen van Kampen. Een gemakzuchtig begin van FC Uden na rust leidde er toe dat het plots 3-3 stond. Yannick Opheij scoorde met een schot van 16 meter de 3-2 en opnieuw Veldkamp maakte er 3-3 van. FC Uden zette weer aan en Stan van der Zanden maakte zijn derde uit een vrije trap: 4-3. Tim van de Pol maakte er 5-3 van en daarmee werd de zege veiliggesteld.

Cito geeft niet thuis tegen WEC; Hattrick Stef Verhoeven
In Oss was er maar een ploeg die voetbalde: WEC. Na 33 minuten stond er een 0-5 stand op het scorebord. Drie van deze vijf doelpunten waren voor Stef Verhoeven. Lucas Verbruggen en Luuk Vorstenbosch maakten de overige twee voor rust. Danny Verbakel was vandaag belangrijk voor WEC als aangever. In de tweede helft was er nog een tweede treffer voor Vorstenbosch voordat Cito wat terugdeed. Alim Kagermanov bepaalde als invaller met een mooi vrije trap de eindstand op 1-7.