Cito- VOW 2-4
Cito- VOW 2-4 Foto: Arno Korsten

4I: WEC naar tweede plek na winst op FC Uden; Boskant wint een punt

Voetbal 2.410 keer gelezen

Het was weer een doelpuntrijk weekend in de 4e klasse I. Op elke scorebord kwam de teller tot minimaal vier doelpunten en Mariahout en Boskant wisten in hun onderling duel er beiden zelfs vier te maken. Avesteyn ging door met winnen ten koste van SSA/SJO Vesta ‘19. VOW klopte Cito in Oss met 2-4. WEC heeft in de strijd om plek twee goede zaken gedaan door thuis ruim van FC Uden te winnen. FC de Rakt haalde op bezoek bij SCMH ook flink uit en won met 0-4.

Avesteyn speelt met vertrouwen
Lenard Weber probeert de laatste weken de druk op zijn team te verlichten en de spanning weg te nemen door de spelers te wijzen op de prestaties tot nu toe. Dat gaf vandaag voldoende vertrouwen zodat de ploeg een degelijke wedstrijd neerzette tegen VESTA ‘19 dat de laatste drie wedstrijden ook tot winst was gekomen. De wedstrijd werd in Ravenstein gespeeld en door de felle wind was het lastig voetballen voor beide ploegen. Stan de Laat opende de score voor Avesteyn na een goede aanval over rechts. Vlak voor rust kwam VESTA ‘19 langszij toen Jens Kuijpers een mooi schot loste dat over de Avesteyn keeper heen zeilde. Hierna nog wat kleine mogelijkheden voor VESTA’19 om op voorsprong te komen maar dit lukte niet. Vanaf de 55e minuut nam Avesteyn het initiatef stevig in handen en Joost Goijaerts maakte de 2-1. In de laatste tien minuten werd het nog 4-1 door doepunten van Capris Centaurian en Dries Heerkens.

Spectaculaire tweede helft in Boskant
Mariahout opende sterk op bezoek bij Boskant en kwam in het eerste half uur ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Hierna kwam Boskant beter in de wedstrijd en Jim van der Zanden maakte na 35 minuten de 1-1. Toch ging Boskant met een achterstand de kleedkamer in. In de 55e minuut was het Yannick Opheij die met een mooie schuiver de stand weer gelijk trok. Mariahout kwam ten derde male op voorsprong en Boskant dat nu duidelijk de beter ploeg was zette aan. Brett Veldkamp, die door trainer Peter van der Heijden enkele weken gelden is teruggehaald uit het derde team, bewees zijn waarde door in de 75e en 81e minuut twee nagenoeg identieke goals te maken. Ingespeeld in de vijandelijke 16 wist hij twee keer goed weg te draaien bij zijn tegenstander en beide keren was zijn schot doeltreffend. Boskant ging met 4-3 aan de leiding en leek een mooie winstpartij tegemoet te gaan. Aimé Opheij
deed een poging om de ver voor zijn doel staande Mariahout doelman te verschalken met een schot vanf de middellijn, maar deze bal viel net naast de paal. Ver in blessuretijd liet Boskant toch de winst uit handen glippen toen een Mariahout aanvaller door het centrum kon oprukken en vanaf 20 meter de bal over  Boskant doelman Frank Thijssen binnen schoot voor de 4-4 eindstand.

WEC overklast FC Uden
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en er was veel onderling respect. Spits Van der Zanden van FC Uden werd overal gevolgd door Kwint Kusters van WEC wat tot zeer mooie duels leidde. Op deze manier wilde WEC het scorend vermogen van FC Uden aan banden leggen. Dit lukte want FC Uden kwam wel tot kansjes maar niet zo groot dat het tot doelpunten leidde. Zelf was WEC wel scherp voor doel. De eerste goal werd gemaakt door Stijn de Laat. Na de rust dicteerde WEC de wedstrijd. Na de 2-0 van Stef Verhoeven zakte FC Uden verder weg. Danny Verbakel pikte er nog eentje in en de vierde doelpuntenmaker was Henri van Wanrooij vergeten als gevolg van iets te veel Baco’s na deze mooie overwinning. WEC bezet alleen de tweede plek nu en heeft zicht op nacompetitie indien de resultaten blijven komen.

Cito alleen in eerste kwartier goed
In Oss was er een belangrijk potje  voor het klassebehoud. Mede daardoor was het spel aan beide zijden noet zo goed. VOW scoorde al snel de 0-1 via Willem Kanters. Ibrahim Dundar draaide het echter om want na 14 minuten was het 2-1 voor Cito. Echter hierna nam VOW het weer over en nog voor rust werd het 2-3 door twee doelpunten van Steijn Klein-Bretteler. Cito was niet in staat om het VOW nog moeillijk te maken in de tweede helft en in de eindfase werd het 2-4 door Joppe Fassbender.

FC de Rakt de baas over SCMH
“Een duidelijke overwinning” aldus Eus Marijnissen. “We waren voetballend gewoon beter tegen een fysiek spelend SCMH”.
Voor rust werd er gescoord door Jorg Verhoeven en Finn Kuipers. Na de rust was het de 17-jarige Kay Kuipers die twee keer het net wist te vinden. “We waren voetballend gewoon beter tegen een fysiek spelend SCMH” besloot een tevreden Eus Marijnissen.