VOW - Herpinia 2 - 3

4I: WEC klopt Mariahout; Avesteyn niet te kloppen; Rowdy Megens redt Herpinia

Voetbal 2.413 keer gelezen

WEC nam revanche voor de eerder dit seizoen geleden thuisnederlaag tegen Mariahout. Nu zegevierde WEC in Mariahout met 1-3 en komt hiermee in punten gelijk met FC Uden en Mariahout. Uitblinker was Stef Verhoeven die in het eerste half uur een echte hattrick maakte. VOW deed zichzelf tekort en zag Herpinia met de drie punten uit Zijtaart vertrekken. Rowdy Megens noteerde hier een hattrick als invaller. FC Schadewijk ontving koploper Avesteyn en ook de Ossenaren waren niet bij machte om de dadendrang van de aanstaande kampioen te stoppen: 0-4. SCMH werd geklopt door SSA Vesta ‘19 wat hierdoor zes punten in vier dagen kan bijschrijven. Boskant was op bezoek bij FC de Rakt niet in goede doen en verloor met 4-0.

Stef Verhoeven ontvangt wedstrijdbal
In Mariahout ging WEC wervelend van start en drie maal was Stef Verhoeven de man op de juiste plek om het doelpunt te maken.
Als dank ontving hij na de wedstrijd de “wedstrijdbal” die in de loterij op “De Heibunders” ook in handen van een WEC-supporter was gevallen. Mariahout scoorde voor rust nog tegen voor de 1-3 en WEC zag de 1-4 afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel, maar de technische staf van WEC sprak van een grove misser van de arbitrage in deze situatie. Na de rust hield WEC de rijen gesloten en trok de verdiende winst over de streep.

Herpinia dankt Rowdy Megens
VOW was de eerste helft zwaar de bovenliggende partij en Herpinia had het heel zwaar. VOW kwam op 1-0 na twintig minuten via Luc Brugmans. VOW bleef het initiatief houden en er werd een penalty gegeven aan VOW na 44 minuten spelen. Teun Vlassak verzuimde echter de 2-0 te maken. Nog voor het rustsignaal moest VOW met tien man verder na tweede geel voor doelpuntenmaker Luc Brugmans. Na de rust was er aanvankelijk nog niet veel aan de hand en ook in ondertal wist VOW gevaarlijk te worden. Bij Herpinia viel Rowdy Megens in vanaf dat moment veranderde het spelbeeld. Na 51 minuten was Megens de eerste keer trefzeker en nog geen vijf minuten later herhaalde hij dit kunstje voor de 1-2 voorsprong. VOW vocht zich terug en in de 75e minuut was het een kopbal van Guus van de Crommert die de 2-2 betekende. Herpinia bracht met Ivo van Oyen en Lars van Gisteren nog twee O-19 invallers. In de 80e minuut werd het 2-3 voor Herpinia via opnieuw Rowdy Megens en hiermee werden drie zeer belangrijke punten door Herpinia gepakt en dit werd uitbundig gevierd.

FC Schadewijk te zwak om Avesteyn te bedwingen
In de eerste helft was het duel redelijk gelijkopgaand. Avesteyn had wat afwezigen waardoor Dries Heerkens weer eens een basisplaats had. Hij beloonde zichzelf en zijn ploeg door twee doelpunten te scoren. Het eerste doelpunt viel na een half uur. Avesteyn speelde een puike partij volgens trainer Weber en door in de tweede helft verder van het doel af te verdedigen en trainer-speler Erik Quekel van FC Schadewijk volledig in te sluiten werd het gevaar van FC Schadewijk helemaal geneutraliseerd. Naast Heerkens was ook nog een andere debutant bij Avesteyn die zijn visitekaartje af gaf: Het was invaller Joost van der Heijden die in de slotfase twee keer scoorde en daarmee de stand naar 0-4 tilde.

VESTA  ’19 doet goed zaken
VESTA ‘19 kwam donderdag ook al in actie en won toen met 0-3 op bezoek bij Cito. Vandaag kwam SCMH op bezoek en de jonge ploeg van Andre Cornelissen trok ook nu de winst over de streep. “Het niveau was niet zo goed als tegen Cito, maar de inzet en passie maakte veel goed” aldus Cornelissen. Na de 1-0 voorsprong voor Vesta’19 via Jelle Suppers wist SCMH na rust toch nog gelijk te maken via Paul Daandels. In de laatste tien minuten was het Roemer Janssen die SSA VESTA ‘19 de drie punten bezorgde. VESTA ‘19 heeft door de twee winstpartijen nu een voorsprong van vijf punten op de nummer laatst Cito.

FC Uden pas laat voorbij aan Cito door hattrick Tim van Schadewijk
Wedstrijden van FC Uden leveren vaak veel doelpunten op. Zo ook vandaag, al hadden de vele kansen tot nog wel meer als vijf doelpunten moeten leiden. FC Uden was duidelijk de gevaarlijkste ploeg vandaag maar de score werd geopend door Cito via Furkan Alakmak. Tim van Schadewijk herstelde de schade direct en zo was het 1-1 na twintig minuten. FC Uden miste in de periode hierna de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Cito heeft individueel sterke spelers en het was een fantastische actie van opnieuw Alakmak die op schitterende wijze de 1-2 binnenschoot. Na rust was er nog een 100% kans voor Cito om de 1-3 te maken maar deze werd gemist. FC Uden bleef kansen scheppen en na dik een uur werd het net wel gevonden. Opnieuw Van Schadewijk maakte de 2-2 en ook spits Stan van der Zanden was trefzeker voor de 3-2 voorsprong. Beide spelers maakte in de slotfase nog een doelpunt zodat het thuispubliek in een enerverend duel wederom op winst en veel doelpunten getrakteerd werd.

FC de Rakt profiteert van blunders Boskant
FC de Rakt kwam op voorsprong toen een inzet van Jurre van de Hoogen bij de eerste paal binnenviel. Het was veel werkvoetbal en weinig kansen. Na de thee kwam Boskant even wat beter in het spel. FC de Rakt had geluk dat Boskant hierna wat kapitale blunders maakte waardoor FC de Rakt de 2-0 in de schoot geworpen kreeg. Finn Kuijpers was de maker van het doelpunt. Boskant was van slag en FC de Rakt liep vrij eenvoudig uit naar 3-0 en 4-0 door Wout Vesters en Jorg Verhoeven. “Huilen met de pet op was het vandaag” aldus Peter van der Heijden, trainer van Boskant.