FC Uden - VOW 3-4

4I: Avesteyn onverstoorbaar; achtervolgers haken af; Boskant en FC Schadewijk winnen

Voetbal 1.918 keer gelezen

Avesteyn kan de titel nog nauwelijks ontgaan. Vandaag weer een solide 2-0 thuisoverwinning op Herpinia terwijl de achtervolgers allen niet tot winst kwamen: VOW klopte FC Uden op het eigen kunstgras en Mariahout en WEC speelden gelijk tegen respectievelijk Cito en FC de Rakt. FC Schadewijk wist op bezoek bij SCMH eenvoudig de drie punten mee te nemen. Boskant had een lastig begin tegen SSA/Vesta ‘19 maar zegevierde toch met 3-1.

Brilstand bij Cito tegen Mariahout
Mariahout had op bezoek bij Cito het beste van het spel maar de thuisploeg verdedigde sterk. Zodoende was het een matte vertoning met weinig kansen. De sportieve wedstrijd werd helaas ontsierd door een onnodige rode kaart aan de zijde van Cito. De scheidsrechter zag in een vrij onschuldige overtreding van Furkan Celik blijkbaar boze opzet want betreffende speler kon vertrekken. Op de einduitslag had dit verder geen invloed; het bleef 0-0. Door het punt wist Mariahout zich wel te verzekeren van de tweede periodetitel.

Herpinia kan Avesteyn niet verontrusten
Herpinia heeft de winstpartij van vorige week geen vervolg kunnen geven op bezoek bij Avesteyn. De solide defensie van Avesteyn behield opnieuw de nul. Voor Avesteyn scoorden Guus Barten en Stan de Laat. De ploeg heeft negen punten voorsprong en is nog altijd ongeslagen. Dit mag niet meer mis gaan voor de Dinthernaren.

Quekel opnieuw belangrijk bij FC Schadewijk
Trainer-speler Erik Quekel van FC Schadewijk wees zijn ploeg opnieuw de weg. Quekel prijst zich gelukkig dat hij met zijn 37 jaar nog fit genoeg is om zoveel minuten te kunnen maken. Vandaag startte hij in de basis en nam hij twee doelpunten voor zijn rekening. Toch was het SCMH dat na 10 minuten de voorspong nam. Na 25 minuten kreeg FC Schadewijk een penalty en Tom Vos maakte hiermee de achterstand ongedaan. Quekel maakt vijf minuten later de 1-2. Nog voor rust maakt Tom Vos zijn tweede en met deze comfortabele stand werd de rust bereikt. SCMH zette nog wel aan de tweede helft maal FC Schadewijk wilde niet buigen. In de 85e minuut maakte Quekel met de 1-4 aan alle onzekerheid een eind. FC Schadewijk nam de drie punten terecht mee naar Oss.

Boskant klopt VESTA  ’19
VESTA ‘19  kwam goed voor de dag in het eerste kwartier. Boskant kreeg echter de 1-0 cadeau toen de doelman van VESTA na drie minuten over de bal maaide en Aime Opheij gemakkelijk de bal in het lege doel kon schuiven. VESTA ‘19 kwam echter na zes minuten al langszij. Na ruim een kwartier kreeg Boskant beter grip op de gasten, maar tot grote  kansen kwam de ploeg niet. Rens van de Wijdeven kwam na rust in het veld en deze speler kan voor Boskant wel het verschil maken.Hij schatte een prachtige steekpass van Emiel van den Elsen juist in en scoorde de 2-1. Boskant ging door en een aanval over rechts werd door Glenn Saris goed teruggetrokken waarna Bret Veldkamp de 3-1 binnenschoot. Boskant gaf niks meer weg en heeft wat lucht in de degradatiestrijd doordat de ploeg nu op plek acht staat.

FC Uden ten onder tegen VOW
Wedstrijden van FC Uden leveren vaak veel doelpunten op. Meestal staat de ploeg aan de goede kant van de score maar vandaag was VOW de gelukkige. Het scoren begon al snel want na de 0-1 van VOW na drie minuten stond het na acht minuten al weer 2-1 voor FC Uden door Mehli Polat en Marijn Derks. Halverweg de eerste helft kwam VOW op 2-2 en hiermee was de rustsstand een feit. Direct na rust kwam VOW zelfs op een 2-3 voorsprong. Tim van Schadewijk scoorde een kwartier voor tijd de 3-3. Van Schadewijk had een paar minuten voor tijd de 4-3 op zijn schoen, maar de paal stond deze treffer in de weg. In de tegenaanval maakte VOW de 3-4 wel, en daarmee won de gelukkigste ploeg vandaag. VOW doet goede zaken in de strijd om klassenbehoud.

FC de Rakt en WEC spelen gelijk
Een sportieve en vermakelijke ontmoeting van twee ploegen die beiden verzorgd spel lieten zien. Voor rust waren er niet veel kansen voor beide ploegen. Na de thee kwam FC de Rakt iets beter uit de kleedkamer en na een uur wist de ploeg de score te openen door Wout Vesters die vanaf de rand 16 de WEC keeper het nakijken gaf. WEC pakte hier na het initiatief en ging voor de  gelijkmaker. Deze kwam er via Danny Verbakel die vaak aan een halve kans genoeg heeft om het net te vinden en ook dit was nu het geval. Het laatste kwartier had FC de Rakt via wat standaardsituatie ‘s nog voor gevaar  kunnen zorgen, maar volgens elftalleider Van Lanen was de uitvoering hiervan nog voor verbetering vatbaar. Uiteindelijk een terechte 1 -1 uitslag.