Boskant hier in duel tegen VOW (archieffoto)
Boskant hier in duel tegen VOW (archieffoto) Foto: Arno Korsten

4G: Udense derby prooi voor FC Uden; Avesteyn blijft op koers voor de titel; lucht voor Boskant

Voetbal 1.138 keer gelezen

FC Uden was in een doelpuntrijk duel de meerdere van FC de Rakt: 5-3. Avesteyn had geen kind aan SCMH en won met 0-5. WEC versloeg FC Schadewijk met 4-1. In de strijd om lijfsbehoud deed Boskant goede zaken door thuis met 2-1 van Herpinia te winnen. Mariahout tegen VOW werd afgelast vanwege trieste omstandigheden binnen de thuisspelende vereniging. Ook Cito en SSA Vesta ‘19 kwamen niet in actie.

Spectaculaire eerste helft in Uden
Twee aanvallende ploegen zorgden voor maar liefst zeven doelpunten in de eerste helft in het treffen tussen FC Uden en FC de Rakt. FC Uden opende het bal via Marco van de Pol na twintig minuten. Vervolgens een sterk kwartier van FC de Rakt. Een eigen doelpunt en twee treffers van Wout Vesters zorgden voor een 1-3 stand na 35 minuten. Hierna was volgens Eus Marijnissen de aggressiviteit in het verdedigen van deze voorsprong er niet bij FC de Rakt en wist FC Uden hier optimaal van te profiteren. Via Stan van der Zanden, Tim van Schadewijk en opnieuw van de Pol kon FC Uden met 4-3 gaan rusten. Na rust maakte Tim van Schadewijk zijn tweede en kwam de overwinning niet meer in gevaar: FC Uden pakte de Udense derby met een duidelijke 5-3.

SCMH kan het Avesteyn niet lastig maken
SCMH kon het eerst kwart van de wedstrijd Avesteyn goed bedwingen door vooruit te verdedigen en de aanvalsspel van Avesteyn al vroeg te verstoren. Na ongeveer twintig minuten was het toch raak via Stan de Laat. SCMH wilde deze stand tot de rust brengen maar slaagde hier niet in. Na 35 minuten maakte Guus Barten de 0-2. Er waren nog kansen om met een grotere voorsprong te gaan rusten, maar dit lukte Avesteyn niet. Na rust liep SCMH meer achter de feiten aan omdat Avesteyn gesteund door de 0-2 voorsprong veel zelfvertrouwen had getankt. Pim van den Boom maakte twee doelpunten waaronder een hele fraaie 0-3 en Rens van Vugt pikte er ook nog eentje mee: 0-5. In Dinther kan er verder worden gebouwd aan de platte kar want de ploeg blijft koersvast.

Boskant sterkste in degradatieduel
Herpinia is al maanden uit vorm en heeft met name moeite om tot kansen te komen. Ook op bezoek bij Boskant brak dit de ploeg op. Toch kwamen de Herpenaren op 0-1 voor toen een schot van Van Roosmalen van richting werd veranderd en binnen viel.
Boskant nam het intiatief over en gaf dit niet meer uit handen. Tim van der Zanden zorgde met een fraai snoekduik voor de 1-1. Na de rust speelde Herpinia vaak de hoge bal de verdedigingslinie van Boskant in, maar alle ballen werden eenvoudig geplukt door de Boskant doelman. Rens van de Wijdeven was de tweede helft ingevallen en kroonde zich tot matchwinner met een fraaie treffer. Boskant klimt uit het dal en staat volgende week tegen FC Schadewijk opnieuw voor een belangrijk duel om lijfsbehoud.

WEC klopt FC Schadewijk door betere conditie
Het ervaren Schadewijk kwam goed uit de startblokken en kwam op voorsprong door een doelpunt van Bilal el Ghezaoui, die komend van het derde elftal, vandaag bij Schadewijk 1 was aangesloten. WEC kwam hierna beter in de wedstrijd en wist met name conditioneel het verschil te maken door een hoog tempo te hanteren. In het kwartier voor rust werd het krachtsverschil in doelpunten uitgedrukt en het was Stef Verhoeven die een belangrijk aandeel hierin had. De gelijkmaker was van Stijn de Laat uit een voorzet van Verhoeven. Het tweede doelpunt voor WEC was een pegel van dertig meter door Stef Verhoeven en niet veel later stond Verhoeven aan de basis van de aanval die tot 3-1 leidde. Deze werd binnen geschoten door Alim Kagermanov. Na de thee was WEC nog steeds de betere ploeg en Luuk Vorstenbosch maakte de 4-1. Hierna zakte het niveau van WEC in de laatste 25 minuten tot een bedenkelijk niveau. Coach Van Wanrooy was hier minder gelukkig mee, maar tot doelpunten aan de zijde van Schadewijk leidde deze inzinking niet.