VOW - FC de Rakt: 2-2
VOW - FC de Rakt: 2-2 Foto: Arno Korsten

4I: Cito zet opmars door; FC Uden stevig in top 3

Voetbal 2.285 keer gelezen

Cito heeft de laatste plek overgedaan aan Boskant. Zelf won het op bezoek bij Herpinia terwijl Boskant van SCMH verloor. FC Uden versloeg Schadewijk in Oss en gaat in het kielzog van Mariahout en Avesteyn lekker meedoen om de bovenste plek. In Zijtaart toonde VOW veerkracht door van een 0-2 achterstand tegen FC de Rakt terug te knokken naar een gelijkspel. SSA Vesta ‘19 kon thuis Mariahout niet van de zevende overwinning op rij afhouden: 0-1

Slippertje kost SSA Vesta een punt
In de eerste helft was Mariahout de iets betere ploeg. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door een verdediger van SSA Vesta waarna de Mariahout spits alleen op de Vesta-goalie afging en beheerst de 0-1 aantekende. In het restant van de wedstrijd probeerde SSA Vesta de stugge defensie van Mariahout te slopen. Verder dan een bal op de paal kwam SSA Vesta niet. Mariahout won voor de zevende keer op rij en nadert Avesteyn -dat vandaag was afgelast- tot op een punt.

SCMH op karakter voorbij Boskant
Op een zeer slecht veld waar goed voetbal nauwelijks mogelijk was trok SCMH aan het langste eind door vlak voor tijd de 1-0 te scoren. “Het was degradatievoetbal ten top” waren de woorden van Peter van der Heijden, trainer van Boskant. In de eerste helft gebeurde eigenlijk niets. In de tweede helft was er een goede mogelijkheid voor Boskant maar Aime Opheij kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Luuk de Beer binnen te glijden. SCMH bleef het geluk zoeken via de lange bal maar ook dat leverde geen succes op. De veelvuldig fluitende man in het zwart liet in de laatste minuten het spel plotseling wel meer lopen en net uit deze situatie wist Roy van den Bogaard voor SCMH de winnende treffer te maken. SCMH doet goede zaken want neemt hierdoor wat afstand van de gevaarlijke plekken op de ranglijst.

FC Schadewijk niet opgewassen tegen FC Uden
Het duel tussen FC Schadewijk en FC Uden leek redelijk gelijkopgaand maar toch was er na een half uur al een 0-3 voorsprong voor de Udenaren. FC Uden was succesvol met afstandsschoten en een vrije trap en dat maakte dus het verschil. De 0-1 was een schot van Luuk Bloem. Niet veel later deed Tim van Schadewijk hetzelfde uit een vrije trap en op het half uur was het goalgetter Stan van der Zanden die ook van afstand scoorde. Hoewel FC Schadewijk dus aardig veldspel liet zien was de marge al gemaakt. Stan van Rooij maakt wel nog voor rust de 1-3. Na rust werd het duel wat rommelig. FC Uden hoefde niet zo nodig meer en liet FC Schadewijk het spel maken. Toen er een rode kaart was voor Stan van Rooij werd het voor FC Schadewijk alleen maar lastiger om de aansluiting te vinden. Tim van de Pol die normaal in het derde team van FC Uden speelt pakte als invaller nog een mooi doelpuntje mee en bepaalde de 1-4 eindstand. FC Uden bezet de derde plaats achter Avesteyn en Mariahout en kan zich na de winter toch serieus in de titelstrijd gaan mengen.

Herpinia kan Cito niet de baas
Cito is aardig bezig want het haalde uit de laatste drie wedstrijden zeven punten. Omdat het de naaste concurrenten verslaat zoals Boskant (afgelopen donderdag) en Herpinia vandaag is er weer van alles mogelijk. Vandaag kreeg Cito al na zeven minuten een penalty en Furkan Alakmak was trefzeker en maakte de enige treffer in het duel. Herpinia had wel mogelijkheiden om de 1-1 te maken maar voor rust werd een 1-op-1 situatie met de Cito doelman gemist. Na rust een nog grotere kans toen Herpinia ook een penalty kreeg. Rowdy Megens faalde vanaf 11 meter en dat kwam de Herpenaren duur te staan. Cito miste nog kansen op de 0-2 maar trok de winst wel over de streep. Herpinia snakt naar de winterstop en hoopt op betere tijden in januari.

VOW toont veerkracht
Ook in Zijtaart was het veld dusdanig slecht dat het meer toevalsvoetbal leek aldus trainer Arno Methorst van de thuisploeg. FC de Rakt ging het best met de omstandigheden om en kwam op een 0-2 voorsprong. Eerst na acht minuten was het Siem Timmers die de 0-1 binnenschoot, en op het half uur werd het 0-2 via Wout Vesters. Daarna kwam VOW beter in het spel en de aansluiting werd gevonden via Stef van Berlo die redelijk eenvoudig door het centrum van  FC de Rakt werd weggestuurd en niet faalde voor de doelman: 1-2. Na de thee was VOW iets beter en kon invaller Gijs van de Ven de 2-2 binnenschieten op het uur. Hierna kon het nog alle kanten op volgens Methorst maar de einduitslag was een correcte afspiegeling van de wedstrijd. Trainer Marijnissen van FC de Rakt was het hier mee eens maar vond dat zijn ploeg meer had kunnen doen om de voorsprong vast te houden.