Boskant vs VOW 1-0
Boskant vs VOW 1-0 Foto: Arno Korsten

4I: Cito snoept Avesteyn punten af; FC Uden op schot; Boskant klopt VOW

Voetbal 2.151 keer gelezen

Uitgerekend de hekkensluiter Cito is in staat gebleken om Avesteyn de eerste punten te ontfutselen. In Oss bleef het 0-0. FC Uden kwam op het eigen kunstgras tegen Herpinia op een 0-2 achterstand maar wist dit te repareren en meer: 6-2 winst. ln Boskant kon VOW in de eerste helft het goede spel niet omzetten in doelpunten waarna Boskant de tweede helft bovenliggend was en het doelpunt wel wist te maken. WEC had weinig te vrezen van SCMH en won met 2-0. FC de Rakt tegen SSA Vesta eindigde in 0-0. FC Schadewijk ging naar Mariahout en kwam iets tekort voor een punt. Het werd 2-1.

Avesteyn ondermaats.
Met het oog op de midweekse confrontatie (aankomende donderdag op bezoek bij achtervolger Mariahout) had trainer Weber van Avesteyn vandaag een paar basiskrachten rust gegeven. Cito had een speelwijze bedacht waar Avesteyn geen antwoord op had. Natuurlijk was Avesteyn optisch de betere, maar het spel was stroef en er werd niets gecreëerd. Na 35 minuten moest Cito met 10 verder door een direct rode kaart. Hoewel iedereen verwachtte dat Cito dit nooit vol ging houden tegen het superieur geachte Avesteyn was het toch aan het einde nog steeds 0-0. Een dubbele gele kaart reduceerde Cito tot negen de laatste tien minuten maar ook dit was voor Avesteyn een te grote horde vandaag. “Dit voelt als een nederlaag, iedereen bij ons moet maar eens in de spiegel kijken en nadenken wat hij vandaag gebracht heeft” waren de woorden van een teleurgestelde Lenard Weber van Avesteyn.

FC de Rakt en SSA/Vesta aan elkaar gewaagd
Twee elkaar respecterende ploegen maakten er een mooie voetbalgevecht van. In de eerste helft waren beide ploegen aanvallend ingesteld en werden er ook kansen bij elkaar gespeeld. Gescoord werd er niet. Na de thee stond de verdediging van SSA/Vesta als een huis en kon De Rakt niet meer gevaarlijk worden. Volgens trainer Cornelissen was de man in het zwart misschien wel de man van de wedstrijd vandaag en hij hoopt dat collega-trainer Eus Marijnissen zich hierin kan vinden.

VOW vergeet te scoren in de eerste helft
Een wedstrijd met twee gezichten. VOW was de betere in de eerste helft maar dit overwicht leverde nauwelijks grote kansen op. Boskant had wel een grote kans 1 op 1 maar deze ging verloren. Na de thee was Boskant energieker en zorgde voor meer druk op het VOW doel door vooral via de lange bal te spelen. Het enige doelpunt kwam via een terecht gegeven penalty die door Aime Opheij werd verzilverd in de 70e minuut. Boskant raakte ook nog paal en lat, maar een grotere overwinning zou teveel van het goede zijn voor Boskant.

FC Schadewijk net niet gelijk in Mariahout
FC Schadewijk speelde een redelijke wedstrijd maar moest de winst aan Mariahout laten. De thuisclub was zeker het eerste uur beter al werd er voor rust nog niet gescoord. Na rust wel, eerst 1-0 via een penalty en op het uur viel de 2-0. Hierna kwam Schadewijk beter in het spel en Mitchell Brokx maakt tien minuten voor tijd de 2-1. Schadewijk wilde meer maar de defensie van Mariahout gaf geen krimp en hield de drie punten in eigen huis.

Herpinia kan voorsprong niet vasthouden
In een gelijkopgaande openingsfase was Herpinia zeer effectief door twee uitbraken te bekronen met evenzoveel doelpunten: 0-2. Beide keren was Nik Artz de doelpunten-maker. Bij FC Uden ontstond geen paniek en het betere veldspel resulteerde al voor rust in de 1-2 via een penalty die Stan van der Zanden binnenschoot. Direct vanaf de aftrap na de thee werd het 2-2 via Mitchel van den Anker. Herpinia kwam er totaal niet meer aan te pas en via Melih Polat werd het 3-2 na een uur. FC Uden kreeg een tweede penalty en wederom Van der Zanden maakte er dus 4-2 van. Opnieuw Van den Anker, die als invaller vandaag een puike wedstijd neerzette, maakte de 5-2. Ook Mike van Lierop kwam nog op het scorebord met de 6-2 in de 86e minuut. “Ik heb me geen seconde druk gemaakt dat we het niet zouden redden vandaag “ reageerde FC Uden-coach Jeroen van Kampen. Herpinia trainer Hans Lathouwers baalde van de nederlaag: “Het is de manier waarop. Als we er nu alles aan gedaan hadden oke, maar we voetbalden gewoon niet meer na de voorsprong.”

WEC geeft niks weg aan SCMH
WEC heerste vandaag op “De Glorie” tegen SCMH. SCMH kreeg over 90 minuten geen enkele noemenswaardige kans. In de eerste helft had WEC al diverse kansen om de score te openen o.a. via Niels van der Looij, die voor deze wedstrijd nog deze ochtend vanaf Gent (Belgie) naar huis was gereisd. De kansen in de eerste helft bleven onbenut. In de tweede helft, die hetzefde spelbeeld te zien gaf, werd het verschil op het scorbord gezet door doelpunten van Danny Verbakel en Luuk van de Vorstenbosch: 2-0. “Prima overwinning en op naar de topper tegen Avesteyn volgende week” klonk een optimistische Henry van Wanrooy.