Feest bij Schadewijk na de winst op FC de Rakt
Feest bij Schadewijk na de winst op FC de Rakt Foto: FC Schadewijk

4I: Avesteyn in slotfase voorbij aan FC Uden; Veel doelpunten in Mariaheide, Boskant en Oss

Voetbal 569 keer gelezen

Ook FC Uden slaagde er niet in om de Avesteyn puntverlies toe te brengen. Lang ging het richting een 0-0 maar in de slotfase kroonde Rick Vissers zich tot matchwinner. Veel doelpunten in Boskant waar WEC en Boskant op een 4-4 eindstand uitkwamen. Ook 8 doelpunten in Mariaheide waar SCMH met 5-3 van Cito won. FC Schadewijk klopte FC de Rakt met 4-3.

Avesteyn wint verdiend.
In de eerste helft was het compact spelende FC Uden prima in staat om Avesteyn te bedwingen, maar om zelf tot grote kansen te komen lukte de Udenaren ook niet. Beide ploegen deelden wat speldeprikjes uit, maar de rust werd zonder doelpunten bereikt. In de tweede helft draaide Avesteyn de duimschroeven nog wat strakker aan. Avesteyn beschikte over frisse, sterke invallers die uiteindelijk het verschil konden maken. Rick Vissers, die vanwege een droevige periode in de familiesfeer de afgelopen tijd minder had kunnen trainen was van grote waarde als invaller en maakte de bevrijdende 1-0 zo ‘n drie minuten voor tijd.

SCMH en Cito scoren er op los
SCMH schoot uit de startblokken en het was Paul Daandels die de 1-0 binnenschoot. Cito had snel een antwoord via Furkan Alakmak: 1-1. SCMH scoorde via Roy van den Bogaard de 2-1 en opnieuw Daandels maakte er 3-1 van. Nog voor de rust werd het echter alweer 3-3 door de tweede van Alakmak en een doelpunt van Serdar Ordu. De tweede helft bleef het heel lang spannend en was Cito optisch wellicht de betere ploeg. In de 88e minuut maakte SCMH uit de omschakeling de 4-3 via opnieuw Roy van den Bogaard.  In de 90e minuut viel de definitieve beslissing toen Niels van Vught de 5-3 aantekende. Het degradatieduel levert dus drie zeer welkome punten op voor SCMH en duwt Cito verder in de problemen.

FC Schadewijk geslepen naar winst op De Rakt
FC Schadewijk speelde een goede wedstrijd en won terecht. Met een speler van het derde in de basis begon de ploeg energiek aan het duel en was het sterker in de persoonlijke duels. FC de Rakt heeft volgens trainer Eus Marijnissen nog niet altijd de slimmigheid in de ploeg om bij geslepen tegenstanders zoals FC Schadewijk hier het juiste spel tegenover te zetten. Leon van Remmerden zette Schadewijk op voorsprong. Tom Vos verdubbelde de voorsprong voordat FC de Rakt de aansluitingstreffer maakte via Wout Vesters. Na de rust ging het een kwartier gelijk op. Trainer Quekel wisselde zichzelf in de ploeg en dat had direct effect. Hij maakte de 3-1. Tom Vos besliste de wedstrijd in de 75e minuut door de 4-1 op het bord te zetten. Dat FC de Rakt wel degelijk kan voetballen bleek hierna want Wout Vesters en Yorick Verhoeven maakten er nog 4-3 van, maar de nederlaag was niet meer te voorkomen. FC Schadewijk moet het helaas komende tijd zonder sterkhouder Laukes doen die voor drie maanden naar Vietnam vertrekt.

Herpinia kan Mariahout niet de baas
Mariahout had de hele wedstrijd het betere van het spel. Herpinia was wat onrustig in balbezit maar scoorde toch de 1-0 vijf minuten voor rust. Een voorzet werd doorgekopt door Beau van Dieten waarna Rody Megens de bal over de lijn tikte. Het voornemen om de tweede helft de voorsprong vast te houden werd al na drie minuten de grond ingeboord toen Mariahout 1-1 maakte. Herpinia had vervolgens een goede mogelijkheid om de 2-1 te maken maar deze werd gemist. Mariahout deed het beter en maakte direct erna wel de 1-2. Vervolgens liep Mariahout uit naar 1-4 na 80 minuten. De laatste 10 minuten ontstond er nog wel een strijdbaar Herpinia als gevolg van een opstootje maar verder dan de 2-4 door opnieuw Megens kwamen de Herpenaren niet.

WEC veerkrachtig maar niet standvastig; Hattrick Aime Opheij
WEC en Boskant maakten er in de eerste helft een echt spektakel van want de ruststand was 3-4.  Aime Opheij bracht de thuisploeg aan de leiding. WEC antwoordde direct via Lukas Verbruggen. Na 22 minuten was het 3-1 voor Boskant. Rens van de Wijdeven scoorde via een vrije trap die van richting werd veranderd en hierna was het Opheij uit een penalty voor de 3-1. WEC kreeg vervolgens het betere van het spel en maakte in de tijd tot aan de rust drie doelpunten. Twee keer Danny Verbakel en Luuk van de Vorstenbosch waren de doelpuntenmakers. Na de pauze was Boskant naarstig op zoek naar het gelijkspel en trainer van Wanrooy van WEC vond dat de leidsman hier ook een rol in speelde door nogal “blauw-wit” gekleurd zijn fluit te laten spreken. De gelijkmaker kwam er toen een slechte breedte pass in de defensie van WEC werd onderschept door Opheij die vervolgens een solo inzette en ook de keeper omspeelde en de 4-4 aantekende.