FC Uden op archieffoto in duel tegen HBV
FC Uden op archieffoto in duel tegen HBV Foto: Fons de Bruin/Voetbal-shoot.nl

4I: FC Uden en FC de Rakt door winst stevig in de top 5; Vesta en FC Schadewijk delen punten

Voetbal 590 keer gelezen

De helft van de duels in 4I ging niet door vanwege de veelvuldige regenval. In Uden is kunstgras en zowel FC Uden als FC de Rakt konden hun thuiswestrijden in winst omzetten. SSA Vesta speelde op het tijdens de wedstrijd steeds slechter wordende veld in Demen tegen FC Schadewijk waar de puntendeling terecht was te noemen.

FC Uden klopt SCMH in 5 minuten
In een gelijkopgaande eerste helft werd niet gescoord. FC Uden was misschien iets beter aan de bal maar daar bleef het bij. Vijf minuten na rust kwam SCMH op voorsprong door een doelpunt van Koen Verhagen. In de 70e tot en met 75e minuut keerde FC Uden de wedstrijd om door 3 doelpunten te maken via Stan van der Zanden, Tim van Schadewijk en Faruk Polat. In de 88e minuut maakte Van der Zanden nog de 4-1 waarna Niels van Vught namens SCMH nog verkleinde tot 4-2. “Tja, in vijf minuten geef je heel de wedstrijd weg”, baalde SCMH-coach Stan Vos. “En we begonnen de tweede helft juist goed. Maar bij die 1-1 knapte het ofzo en sta je plots 3-1 achter. Daar gaan we het dinsdag nog wel eens over hebben als de emoties zijn gezakt” besloot Vos.

FC de Rakt heerst op Moleneind
Na het verlies bij Avesteyn herstelde FC de Rakt zich vandaag goed. Het bezoekende Herpinia wekte geen moment de indruk dat ze voor een punt of meer kwamen deze dag. Er werden geen duels gewonnen en eigenlijk liep de ploeg de hele tijd achter De Rakt aan. Wout Vesters maakte na twintig minuten de 1-0. Na rust viel al direct de 2-0 door Finn Kuijpers. FC de Rakt speelde soeverein de wedstrijd uit en de 3-0 werd door opnieuw Vesters gemaakt in de 86e minuut. Trainer Marijnissen ziet zijn jonge ploeg stevig in de top 5 staan en dat is hoger dan voor aanvang van het seizoen op gerekend was.

Vesta en FC Schadewijk spelen “Engelse” wedstrijd
Trainer Andre Cornelissen van Vesta noemde het een Engelse wedstrijd vanwege de veelvuldige regen en de strijd die plaatsvond op het steeds slechter wordende veld in Demen. FC Schadewijk kwam voor rust op 0-1 via Danas die een vrije trap verzilverde. Na rust kwam SSA Vesta wat gelukkig aan de voorsprong via Roemer Janssen en Lars Lenting. Met nog een kwartier te gaan probeerde SSA Vesta de drie punten in eigen huis te houden. Dit lukte uiteindelijk niet want in de 87e minuut was het Tom Vos die van dik 20 meter de bal over de Vesta keeper heen kogelde: 2-2.