SCMH - Mariahout: 2-4
SCMH - Mariahout: 2-4 Foto: Jelle van Uden

4I: Avesteyn ook te sterk voor FC de Rakt; “Lucky” Boskant verslaat FC Uden

Voetbal 525 keer gelezen

Na zes duels heeft Avesteyn nog steeds de perfecte score. Van FC de Rakt werd vooraf wel de nodige tegenstand verwacht maar Avesteyn was gewoonweg te sterk: 3-0. SCMH en FC Schadewijk konden hun winstpartijen van donderdag geen vervolg geven en verloren. WEC herstelde zich na twee nederlagen en versloeg Cito met 4-1. In Herpen werd de derby tussen Herpinia en SSA/Vesta ‘19 een prooi voor de bezoekers: 0-1. Boskant kwam tot de eerste winst en nog wel tegen nummer 2 FC Uden: Een slippertje van de FC Uden doelman betekende vlak voor tijd een gelukkige 2-1.

SCMH niet opgewassen tegen Mariahout
SCMH kon de winst van afgelopen donderdag op SSA/Vesta ‘19 geen passend vervolg geven tegen het nog ongeslagen Mariahout. De eindstand in Mariaheide was 2-4. Voor SCMH scoorden Clint Bekkers en Paul Daandels.

Avesteyn heerst in Dinther
Avesteyn speelde het spel geduldig tegen een FC de Rakt dat volgens trainer Eus Marijnissen een matige pot speelde vandaag en te weinig bracht. Trainer Weber van Avesteyn had inderdaad op meer tegenstand gerekend, maar constateerde ook dat zijn ploeg dus waarschijnlijk dusdanig goed bezig is dat tegenstanders zich aanpassen en verdedigend van start gaan. Nu had Avesteyn dus weinig te vrezen van FC de Rakt en via Davy van Houtert werd voor rust de 1-0 voorsprong genomen- tegen een hecht verdedigend De Rakt. Na rust kwam er wat meer ruimte omdat FC de Rakt iets uit de schulp kroop, en al vrij snel viel de 2-0 door Pim van de Boom. Diezelfde Van de Boom besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd met zijn tweede van de middag. “Terecht verloren van een veel betere ploeg” waren de slotwoorden van Eus Marijnissen.

FC Uden in matige pot onderuit
Boskant en FC Uden hielden elkaar voor de thee in evenwicht zonder dat er grote kansen vielen te noteren. Na rust minuten bleef het spel matig tot er in de 70e minuut een penalty kwam voor FC Uden. Wesley Vogels schoot goed in, maar Boskant doelman Ophey pareerde fantastisch. Toch werd het 0-1 toen Stan van der Zanden in de 78e minuut scoorde. Boskant wilde toch iets overhouden aan deze wedstrijd en gooide meer mensen naar voren. Een vrije trap werd in de zestien geslingerd en het was Stijn van de Biggelaar die met een mooie duik de bal binnenkopte voor de 1-1. Rens van de Wijdeven viel nog in bij Boskant en toen Boskant een vrije trap te nemen kreeg op 18 meter van het doel van FC Uden plaatste hij zich erachter. Zijn inzet was niet denderend, maar de keeper van FC Uden tastte mis en zag de bal knullig door zijn benen over de doellijn rollen: 2-1 voor Boskant dat daarmee de laatste plek overdoet aan Cito.

Herpinia en SSA/Vesta ‘19 maken er geen spektakel van
Herpinia kwam het beste voor de dag in de beginfase en Beau van Dieten kwam in de eerste 5 minuten een teenlengte te kort om een voorzet binnen te glijden. De strijd tussen Herpen en Ravenstein/Demen gaat er vaak heet aan toe, maar vandaag wilde beide ploegen - die donderdag allebei verloren- niet opnieuw verliezen. In de tweede helft viel er toch een doelpunt. Sietze Suppers maakte de winnende voor SSA/Vesta ‘19 toen een afgeslagen inzet voor zijn voeten kwam. Herpinia probeerde nog wel gelijk te maken maar slaagde er niet in om de kansen te verzilveren.

WEC vindt weg omhoog weer
WEC kwam thuis tegen Cito op een 0-1 achterstand. Furkan Alakmak was de maker voor Cito, dat na wat mindere wedstrijden vandaag weer een aardige partij neerzette. WEC was de beter voetballende ploeg en wist voor rust de stand nog in haar voordeel om te zetten door doelpunten van Lucas Verbruggen (op assist van Stan Corsten) en Alim Kagermanov. Na rust bleef het lang een wedstrijd en toen Cito trainer Nick van Hoorn na 80 minuten aanvallend wisselde om de gelijkmaker te forceren viel het doelpunt aan de andere kant door een ongelukkig eigen doelpunt: 3-1. Alim Kagermanov had enkele minuten later nog een fraai afstandsschot in petto en bepaalde de eindstand op 4-1.

Timo van Beek maakt hattrick voor VOW
VOW was de eerste helft de bovenliggende partij. De jeugdige Timo van Beek was voor rust al eenmaal trefzeker op aangeven van Stef van Berlo. Arno Methorst, trainer van VOW, vond dat zijn ploeg in de tweede helft wat angstig werd omdat bij FC Schadewijk Eric Quekel in het veld kwam. FC Schadewijk had al voor rust een aantal keer moeten wisselen, vanwege blessures. FC Schadewijk kon het niveau van donderdag niet opnieuw bereiken en toen Stef van Berlo de 0-2 maakte werd het makkelijker voor VOW. Timo van Beek maakte de 0-3 waarna er een penalty werd gegeven aan FC Schadewijk. Tom Vos, deze week vader geworden, nam de penalty en verkleinde tot 1-3. Het slotakkoord was voor Timo van Beek die zijn hattrick maakte: 1-4. VOW klimt naar een mooie zesde plek.