FC de Rakt versloeg WEC, dat tot op heden alles had gewonnen.
FC de Rakt versloeg WEC, dat tot op heden alles had gewonnen. Foto: FC de Rakt

4I: Avesteyn alleen aan kop na verlies WEC bij De Rakt, SCMH haalt flink uit

Voetbal 2.348 keer gelezen

HERPEN | Avesteyn is zondag alleen aan kop gekomen in de vierde klasse I na een gemakkelijke overwinning (1-4) bij Herpinia en de 3-2 winst van FC De Rakt op WEC. Ook waren er zeges voor FC Uden, Mariahout en SCMH. SJO/SSA VESTA’19 klopte Boskant.

WEC reisde na drie opeenvolgende overwinningen vol vertrouwen af naar FC de Rakt, waar de thuisploeg diep in de tweede helft een 1-2 achterstand ongedaan wist te maken. Nadat Jurre van den Hoogen vroeg voor 1-0 had gezorgd, boog WEC met twee vlugge treffers voor rust de rollen om. In de tweede helft was FC de Rakt de bovenliggende partij en werd er niets meer weggegeven. Via een kopbal van Siem Timmers en een schot van Van den Hoogen trok FC de Rakt aan het langste eind.

FC Uden te sterk voor VOW
Dorpsgenoot FC Uden kroop richting de topdrie dankzij een 0-2 overwinning bij VOW. Stan van der Zanden zorgde na een half uur voor de openingsgoal. De scheidsrechter in Zijtaart was deze zondag niet in al te beste doen aldus de trainers Methorst (VOW) en Van Kampen (FC Uden). Veelvuldig legde hij het spel stil en bovendien vond hij het nodig om een speler van de bank van VOW met rood te bestraffen. Als toppunt gaf de leidsman de 0-2 cadeau aan FC Uden. Keeper Van Zutphen liet een bal onder zijn voet door rollen maar corrigeerde dit ruim voor de doellijn. “Op videobeelden was te zien dat de bal niet over de doellijn was maar het doelpunt werd ons toch gegeven” aldus de winnende coach Jeroen van Kampen.

Elders waren er eenvoudige overwinningen voor SCMH (op FC Schadewijk), SSA VESTA’19 (op Boskant) en Mariahout(op Cito). Avesteyn rekende vakkundig af met Herpinia en staat nu alleen aan kop. Sowieso begint zich al voorzichtig een linker- en rechterrijtje af te tekenen.