Avesteyn - VOW 5-0
Avesteyn - VOW 5-0 Foto: Arno Korsten

4I: Avesteyn en WEC nog ongeslagen; 3 penalty’s voor FC Uden

Voetbal 666 keer gelezen

Zowel Avesteyn als WEC wisten hun thuiswedstrijd in winst  om te zetten en zijn daardoor de koplopers. Herpinia wist de winst in Mariaheide te behalen en klimt hierdoor naar de derde plek. De overige duels eindigden in een gelijkspel.

Avesteyn foutloos
VOW was met een plan naar Dinther afgereisd. De ploeg uit Zijtaart verstopte zich niet en probeerde te voetballen. Dit werkte het eerste half uur goed, totdat Pim van den Boom het op zijn heupen kreeg en een hattrick maakte binnen 7 minuten. De snelle 3-0 voorsprong was eigenlijk al een “vorentscheidung”. Na rust consolideerde Avesteyn de voorsprong vrij eenvoudig en kreeg het geen kans meer tegen. Via Davy van Houtert en Carpi Centurian werd een 5-0 eindstand bereikt.

FC de Rakt laat de winst liggen in Oss
Trainer Marijnissen van FC de Rakt vond dat zijn ploeg zich niet beloond had voor het goede spel vandaag. FC de Rakt kwam in de eerste helft gemakkelijk op 0-2 tegen een zeer slap Cito. Lars Gevers maakte in de 35e minuut de 0-1 en in de 44e minuut werd het 0-2 door Jorg Verhoeven. Trainer Nick van Hoorn van Cito stelde de boel op scherp in de kleedkamer want “wat ik gezien heb voor rust was geen voetbal” zoals zijn woorden letterlijk waren. De spelers van Cito liet in de tweede helft meer zien en na 55 minuten spelen viel de 1-2 via Ibrahim Dundar. Diezelfde Dundar kreeg even later rood vanwege natrappen. Het werd uiteraard rommelig maar Cito bleef jagen op de gelijkmaker ondanks een man minder. Goaltjesdief Alakmak was in de 86e minuut de maker van de 2-2 en FC de Rakt moest zich met een punt tevreden stellen.

FC Uden mag drie keer vanaf de stip aanleggen
FC Uden ontving Mariahout maar had het eerste half uur niets te vertellen. Na 10 minuten stond het al 0-2 en FC Uden mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef in het eerste half uur. Na dik een half uur kreeg FC Uden een penalty. Wesley Vogels was vorig week nog trefzeker, maar deze keer ging het mis. Zo was het 0-2 bij rust. De tweede helft was FC Uden de betere ploeg. De toeschouwers moesten echter wachten tot de laatste minuten voor de doelpunten. In de 89e minuut kreeg FC Uden haar tweede penalty. Stan van der Zanden ging er achter staan en deze keer was het wel raak: 1-2. In een alles of niets offensief ging FC Uden voor de gelijkmaker en in de 94e minuut constateerde de scheidsrechter een handsbal in het Mariahoutse strafschopgebied. Opnieuw Van der Zanden nam de penalty en opnieuw was het raak: 2-2.

Herpinia pakt de drie punten in Mariaheide
Na een kwartier was het Beau van Dieten die met een kopbal Herpinia op voorsprong bracht. SCMH had een antwoord want via een onoverzichtelijke situatie na een vrije trap viel de 1-1. Herpinia was de betere ploeg gedurende de hele wedstrijd maar was onzorgvuldig in de afronding. Uit een corner was het Ruben Schoenmakers die waarschijnlijk pas zijn allereerste doelpunt voor Herpinia maakte, zo zeldzaam is het dat hij scoort. Zijn kopbal betekende de drie punten voor Herpinia. Hoewel SCMH nog wel veel de lange bal in de vijandelijke zestien pompte kwam de winst voor Herpinia niet meer in gevaar.

WEC beslist duel in de eerste minuut
WEC heeft dit seizoen met de van Blauw Geel teruggekeerde Danny Verbakel een speler in de selectie die wat extra’s brengt. Vandaag deed hij dat al in de eerste minuut. Alim Kagermanov gaf een mooie steekpass en Verbakel maakte bekwaam de geboden kans af. Het eerste kwartier bleef WEC beter, maar daarna was SSA Vesta de bovenliggende partij. Met tomeloze inzet werd getracht de gelijkmaker op het bord te krijgen maar de defensie van WEC gaf niet veel weg. Trainer Henry van Wanrooy van WEC had complimenten voor zijn achterhoede. Andre Cornelissen van SSA Vesta had ook complimenten voor zijn groep omdat ze “gevochten hadden als leeuwen” maar sprak ook van een zure nederlaag.

Boskant en FC Schadewijk in evenwicht

“FC Schadewijk had voor rust het betere van het spel, maar het was vooral een schaakspel “ aldus trainer Quekel van FC Schadewijk. Gescoord werd er dan ook niet voor de thee. Boskant ging na rust iets meer met de punt  naar voren spelen en dit resulteerde al snel in een doelpunt van Glenn van der Heijden. FC Schadewijk ging op zoek naar de gelijkmaker waardoor Boskant ook meer ruimte kreeg. Er waren kansen voor Boskant om de 2-0 te maken, maar deze werden niet benut. In de 80e minuut werd het 1-1 via Jordy van der Linden die een rebound benutte. in de slotfase ging het spel op en neer maar gescoord werd er echter niet meer.