SCMH -VOW: 1-1
SCMH -VOW: 1-1 Foto: Arno Korsten

4I: Doelpuntrijke openingsronde; Zuivere hattrick Stef Verhoeven van WEC

Voetbal 2.527 keer gelezen

In de 1e competitieronde werd er enorm veel gescoord. Avesteyn won op bezoek bij Boskant met 2-5. Ook bij FC Uden - SSA Vesta ‘19 vielen 7 doelpunten: 3-4. Koploper qua doelpunten was echter Mariahout - FC de Rakt waar na ruim 90 minuten het scorebord 4-4 aangaf. De Osse derby tussen CITO en FC Schadewijk eindigde in een overwinning voor FC Schadewijk: 1-2.

Boskant kan Avesteyn niet bedwingen
Avesteyn begon de competitie goed al was trainer Lenard Weber niet geheel tevreden over de kwaliteit van het veldspel. Boskant liet Avesteyn het spel maken en loerde op de counter. Avesteyn had veel moeite om tot kansen te komen en grossierde in balverlies. Boskant nam zelfs een 1-0 voorsprong via Aime Opheij op aangeven van Stijn van de Biggelaar. Avesteyn kon nog voor rust de stand gelijk trekken via Rens van Vugt. Na rust werd het 1-2 via Pim van den Boom maar Boskant wist toch de gelijkmaker te maken via Jim van de Zanden. Avesteyn bracht Dries Heerkens als invaller en de aanvallen op het Boskant doel gingen vloeiender lopen. Heerkens was de maker van de 2-3 en 2-4 en daarmee was Boskant gebroken. Boskant ging nog 1 op 1 spelen om de aansluitingstreffer te forceren, maar het was Pim van den Boom die de eindstand op 2-5 bepaalde.

Doelpuntenfestijn in Mariahout
FC de Rakt was de bovenliggende partij in Mariahout. In de 3e minuut werd het al 0-1 voor FC de Rakt. Mariahout boog echter de stand snel om in een 2-1 voorsprong. Nog voor rust werd het echter een voorsprong van 2-3 voor FC de Rakt. Na rust bleef deze stand tot minuut 88 staan. Mariahout kreeg een cadeautje van de scheidsrechter in de vorm van een penalty en maakte 3-3. Het werd een minuut later 4-3 voor de thuisclub en FC de Rakt leek niets over te houden aan dit enerverende duel. Toch persten de mannen van Eus Marijnissen er nog een offensief uit en werd het in blessuretijd 4-4.

SSA Vesta ‘19 winnaar in Uden
FC Uden liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. SSA Vesta’19 opende sterk en kwam binnen 20 minuten op een 0-2 voorsprong via Jens Kuijpers en Daan Francissen. Mehli Polat verkleinde tot 1-2 waarmee de rust werd bereikt. Na rust werd het 1-4 door doelpunten van Jelle Stegeman en invaller Jelle Suppers. FC Uden ging opportunistisch het laatste kwart in en wist tot 3-4 terug te komen door een eigen doelpunt van SSA Vesta’19 en een treffer van Luuk Bloem. Hier bleef het bij.

VOW en SCMH delen de punten
In Mariaheide waren de teams aan elkaar gewaagd. SCMH pakte voor rust de voorsprong nadat het profiteerde van een dekkingsfout van VOW. De jeugdige ploeg uit Zijtaart wist na rust SCMH terug te dringen en het was Luc Brugmans die scoorde in de rebound nadat de keeper van SCMH een inzet niet kon vasthouden. Trainer Methorst van VOW sprak over een goede ouverture van de competitie waarin het conditioneel wel goed zat met zijn ploeg.

FC Schadewijk pakt 3 punten in laatste minuut
CITO had een zeer jeugdige keeper onder de lat staan. Vanwege blessures moest de 15-jarige Ege Irsik onder de lat en hij deed dit zeer knap. CITO kwam in de 40e minuut op een 1-0 voorsprong in deze Osse derby. In de 2e helft was Danas namens Schadewijk verantwoordelijk voor de gelijkmaker met een mooi afstandschot. In de 89e minuut was het Danny Laukes die de winnende maakte. Erik Quekel vond zijn ploeg over de gehele wedstrijd de betere ploeg en daarmee de overwinning verdiend.

WEC overklast Herpinia

In Wijbosch was de 4-1 eindstand al bij rust bereikt. Bij WEC is Danny Verbakel (ex-Blauw Geel ‘38 ) dit seizoen bij de selectie aangesloten en dat geeft zeker een positieve impuls aan de ploeg. Lucas Verbrugggen opende de score voor WEC op assist van diezelfde Verbakel. Hierna was het tijd voor de Stef Verhoeven show want hij maakte een glaszuivere hattrick nog voor het rustsignaal. Beau van Dieten maakte in de 40e minuut een doelpunt namens Herpinia: ruststand 4-1.
Na rust had WEC nog meer kunnen scoren zo was de mening van trainers Van Wanrooy (WEC) en Lathouwers (Herpinia) maar gelukkig voor Herpinia bleef het bij 4-1.