FC Uden Kampioen 5E 2022-2023
FC Uden Kampioen 5E 2022-2023 Foto: Fons de Bruin/ Voetbal-shoot.nl

5E: FC Uden pakt de titel; DWSH ‘18 zet zegereeks voort.

Voetbal 2.759 keer gelezen

Volgens verwachting heeft FC Uden vandaag de titel gepakt. Op bezoek in De Rips werd al snel een 0-2 voorsprong genomen waarna het uiteindelijk op een 0-5 overwinning eindigde en de champagneflessen ontkurkt konden worden. DWSH ‘18 won met 7-0 maar ziet de titel dus aan de neus voorbij gaan. Volgende week is het laatste duel een mooi slotstuk als DWSH ‘18 op bezoek gaat bij kampioen FC Uden.

Gemakkelijke winst in de Rips
Krystian Wawrzyniak maakte vandaag het eerste doelpunt voor de ploeg uit Uden. Dit gebeurde al na 13 minuten en toen het 3 minuten later via Tim van Schadewijk 0-2 werd was het al duidelijk dat er geen verrassing in zat vandaag. De ruststand werd met deze score bereikt. Na rust waren het doelpunten van topscoorder Stan van der Zanden (2x) en Marco van de Pol die de eindstand op 0-5 bepaalden. Op het veld werd de kampioensschaal aan de meegekomen supporters getoond waarna de bus weer terug naar “De Vlasakker” in Uden vertrok om daar het feest verder te gaan vieren.

Zegereeks DWSH ‘18

DWSH ‘18 is samen met FC Uden een klasse apart in de klasse 5E. Beide ploegen gunnen amper een puntje aan de tegenstanders en vaak worden grote overwinningen geboekt. DWSH ‘18 won deze zondag met 7-0 van Nederwetten onder meer door een hattrick van Sven Kuijpers. Andere doelpunten waren van Math van der Straaten (2x), Giel Jans en invaller Wout Jans die een vrije trap schitterend binnenschoot.  Met deze overwinning bereikt  DWSH’18 een rekordreeks van 13 achtereenvolgende overwinningen in de competitie.