Keldonk aan de bal (archieffoto)
Keldonk aan de bal (archieffoto) Foto: Henri van Alphen

5E: FC Uden kan de platte kar klaarzetten; Keldonk pakt punt in De Rips

Voetbal 2.764 keer gelezen

FC Uden won verdiend de inhaalwedstrijd op bezoek bij Odiliapeel. Met 5 punten voorsprong en nog 2 wedstrijden te gaan kan over 2 weken de titel veilig gesteld worden als FC Uden naar De Rips gaat. Keldonk was op bezoek in datzelfde De Rips vandaag en kon een puntje mee naar huis nemen in een matig duel.

FC Uden heerst op De Smelen
Voor Odiliapeel viel er niet veel te halen deze zondag. Net als de eerste ontmoeting tussen beide kemphanen was er sprake van een eenzijdig duel. In tegenstelling tot het eerste duel kon Odiliapeel nu wel de rust halen met een 0-0 stand. Direct na rust sloeg FC Uden toe en het waren beide topscoorders Stan van der Zanden en Tim van Schadewijk die er weer een doelpuntje bijschreven. “Het totaal aantal doelpunten wat deze 2 spelers samen gescoord hebben komt hiermee op 55” aldus trainer Jeroen van Kampen van FC Uden die met zijn ploeg totaal al 96 keer doel trof. De twee snelle doelpunten zorgden direct voor de beslissing in de wedstrijd. Trainer Fred Donkers van Odiliapeel kon niet anders constateren en accepteren dat het krachtsverschil te groot was: “FC Uden is gewoon te goed, maar met de plaats op de ranglijst kan Odiliapeel waarschijnlijk toch de nacompetitie in, dat is toch mooi.”

Keldonk weer een punt erbij
Net als vorige week was het spel van Keldonk niet al te best. De selectie was krap en met slechts 2 reserves ging de reis naar De Rips. In de eerste helft werd niet gescoord. Na rust kwam Keldonk toch op voorsprong door Sami El Meliani die vanaf 16 meter een schuiver in huis had die de doelman van Fiducia te machtig was. In de 73e minuut kwam Fiducia op identieke wijze langszij. Een curieus moment 5 minuten voor tijd kostte Keldonk nog bijna het punt. De scheidsrechter beoordeelde een mistrap van een Keldonk verdediger als een terugspeelbal en gaf een indirecte vrije trap in de zestien.
Hieruit werd gescoord maar het bleek dat de doelpuntenmaker buitenspel stond zodat er voor beide ploegen een punt over bleef.