Stan Hendriks (Boerdonk) stijlvol in actie
Stan Hendriks (Boerdonk) stijlvol in actie Foto: Henri v Alphen

5E: Odiliapeel struikelt in Boerdonk; FC Uden en DWSH ‘18 winnen; 1e punt voor WHV

Voetbal 679 keer gelezen

Elke trainer weet dat een periode van succes en winstpartijen altijd een keer stopt. Voor Odiliapeel was dat vandaag in Boerdonk waar, na een ruststand van 0-0, er een overduidelijke 4-0 eindstand op het scorebord stond. FC Uden en DWSH ‘18 wonnen hun thuiswedstrijden zodat er weer sprake is van een top 3. WHV repareerde in de 2e helft een 0-2 achterstand en is van de hatelijke nul af.

Odiliapeel loopt een deukje op
In Boerdonk was de thuisploeg niet van plan om zich de kaas van het brood te laten eten. Ondanks wat afwezigen was Boerdonk in de 1e helft al de iets betere ploeg, maar dat werd niet in doelpunten uitgedrukt. Na rust kwam hier verandering in. Toch viel er eerst een doelpunt voor Odiliapeel maar deze werd vanwege hinderen van de keeper afgekeurd. Trainer Fred Donkers van Odiliapeel was hier enigszins ontstemd over maar de leidsman bleef bij zijn standpunt.  Hierna nam Boerdonk de wedstrijd in handen en het was Jordy Neuteboom die met een omhaal de 1-0 binnen schoot in de 60e minuut. Odiliapeel was het hierna helemaal kwijt en Boerdonk gooide het tempo omhoog met Stan Hendriks als gangmaker. Hij scoorde twee maal binnen 10 minuten en daarmee was het pleit beslecht. Boerdonk kon het zich veroorloven om de 16-jarige Jorg Bevers te laten invallen en in de laatste minuut werd het nog 4-0 door Jordy Neuteboom. Trainer Johan Strouken van Boerdonk was uiteraard zeer content en vond dat door hard trainen zijn ploeg nu weer omhoog kan kijken. Fred Donkers sprak van een “Off-day” en drukte na de wedstrijd zijn spelers op het hart dat het ook wel eens tegen zit en je dan reactie moet laten zien. “Deze tegenslag verwerken en op naar volgende week” aldus Donkers.

DWSH ‘18 geeft reactie na tegenvaller
In Wilbertoord wilde de thuisploeg ook reactie geven na het smadelijk verlies in Keldonk twee weken terug. Het speelde een dominante 1e helft waarin Elsendorp geen kans werd gegund. Syb Daverveld opende al na 3 minuten de score na een fout in de Elsendorp defensie. Hij omspeelde de doelman en kon eenvoudig binnen schuiven. Na een kwartier was het Job van der Straaten die een individuele actie binnen de 16 doeltreffend afsloot met een schot in de korte hoek: 0-2. In de 35e minuut werd Sven Kuypers neergehaald in het strafschopgebied. Syb Daverveld nam de pingel en de 3-0 stond op het scorebord. Direct na rust viel de 4-0 toen een crosspass Sven Kuypers bereikte. Hij dribbelde de 16 binnen en schoot diagonaal binnen: 4-0. Elsendorp probeerde met fysiek spel de wedstrijd nog te kantelen, DWSH ‘18 ging wat slordig spelen naar het einde toe, maar de stand bleef zoals deze was.

FC Uden eenvoudig langs taai SV Olland
Voor FC Uden loopt het nog immer gesmeerd. Met 80 % balbezit in de thuiswedstrijd tegen SV Olland werd na 90 minuten een 2-0 overwinning behaald. SV Olland zakte heel ver in en probeerde in de omschakeling gevaar te stichten. Volgens trainer Jeroen van Kampen van FC Uden heeft SV Olland heel de wedstrijd echter nauwelijks grote kansen kunnen creëren. Zelf scoorde FC Uden wel. Twee keer via Stan van der Zanden, 1 keer voor rust en 1 keer na de thee.

VCO verslaat Nederwetten
Uit bij Nederwetten won VCO verdiend met 1-2. De ploeg verstevigde daarmee de plek in de middenmoot. De 1e helft had VCO de controle over de wedstrijd en waren er ook mogelijkheden tot openen van de score. De aanvallers hadden het vizier echter niet op scherp staan. Ook kwam VCO goed weg toen een bekeken kopbal van Nederwetten op de lat viel en daarna ternauwernood voor de doellijn kon worden weggekopt. In de tweede helft ging Nederwetten 4-3-3 spelen en daar had VCO aanvankelijk moeite mee. Nederwetten scoorde de 1-0 in de 56e minuut via Roy Sleegers. VCO toonde veerkracht en was bij de eerstvolgende aanval direct succesvol. Een voorzet vanaf links werd door Stan van der Zwaan ingekopt. De keeper redde nog door de bal tegen de paal te tikken, maar Van der Zwaan was alert en tikte de terugspringende bal binnen: 1-1. Hierna kon het beide kanten op. In de 88e minuut werd het 1-2 toen Lander Deriemaeker een voorzet van Thomas van Lieshout binnen knikte. In de blessuretijd kreeg VCO nog een penalty te nemen maar deze werd gemist.

WHV vecht terug
Het eerst punten voor WHV is binnen!  Keldonk kwam op bezoek en was het eerste half uur de bovenliggende partij. Op het kwartier werd het 0-1 door René van den Akker. In de 25e minuut hielp WHV een handje door een breedtepass door de eigen 16 te willen spelen. Luuk Cremers zat hier echter tussen en tekende voor de 0-2. Waar men zou verwachten dat een ploeg als WHV na de zoveelste tegenslag zou instorten was echter het tegenovergestelde het geval. WHV nam het heft in handen en Keldonk kwam er niet meer uit. In de 54e minuut werd er door Keldonk te kort teruggespeeld op doelman Leon van de Acker. Lucas Dobbelsteen profiteerde en tekende voor de 1-2. Het duel werd rommelig en WHV rook dat er wat te halen viel. In de 91e minuut was er loon naar werken toen een voorzet werd binnengekopt door Lars de Mol.

OKSV verliest van Fiducia
Trainer Freek toren was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld dat zijn ploeg twee keer niet goed wakker was. Zowel in de eerste minuten van de eerste helft als direct na de aftrap in de tweede helft kreeg OKSV een doelpunt tegen. Hierdoor liep de ploeg achter de feiten aan. OKSV voetbalde verder wel aardig maar het was niet voldoende om terug in de wedstrijd te komen. Met de 0-2 direct na rust verdween het geloof al snel en het werd ook nog eerst 0-3 voor Fiducia via een penalty voordat Perr Hidding in de 75e minuut wat terug kon doen. Einduitslag: 1-3.