Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Topgolf, lekker weer en veel bekijks: een geslaagd BackOfficer Brabants Open

Overige sport 1.855 keer gelezen

UDEN | Mix Brabantse gastvrijheid met een speelveld van nationale top-professionals en je hebt gegarandeerd een mooie dag. Voeg daar nog een verraderlijk uitdagend geprepareerde PAR 3-baan aan toe in een straffe najaarswind onder de volle zon en je hebt een top-event. Even aftoppen met een on-Nederlands strakke organisatie en je hebt het BackOfficer Brabants Open bij golfpark De Bonte Bij in Uden afgelopen weekend.

Zaterdag 7 oktober stond de nationale top onder de Nederlandse professionals op de tee in het Brabantse Uden. Namen als Davey Porsius, Robbie van West en Floris de Haas togen naar golfpark De Bonte Bij. Waar sommige pro’s vooraf nog dachten de baan af te komen breken, werden de toppers al snel met de neus op de feiten gedrukt. De afstanden op zichzelf (variërend van 85 tot 172 meter) waren het probleem niet. De snelle, geonduleerde greens gecombineerd met listige pin-posities en de draaiende najaarswind dreven menig speler tot wanhoop. Het massaal aanwezige publiek kon er geen genoeg van krijgen. Waar kun je van nóg dichterbij topgolf zien dan in Uden?

Wow-factor
“Ik heb heel wat meegemaakt”, aldus Davey Posrsius voorafgaand aan zijn ronde, “maar dit is on-Nederlands georganiseerd!” Ongetwijfeld doelde hij op de wijze waarop bezoekers begeleid werden naar hun parkeerplaats, het hele side-event waarvan toeschouwers konden genieten onder het genot van een hapje en een drankje. “En de faciliteiten voor de spelers zijn absurd goed.” Posrsius was bepaald niet de enige enthousiaste pro. “Zoveel vrijwilligers is ongehoord”, vult latere winnaar Floris de Haas aan. Hij doelt daarbij op het leger van zo’n 40 vrijwilligers die niet alleen de ballen spotten en de concentratie voor de spelers bewaken, maar ook de toeschouwers uitleg gaven bij golf op dit niveau.

Golf met een zachte G
Het Back Officer Brabants Open is echter niet alleen in Nederland inmiddels een begrip. Een handvol buitenlandse pro’s weet inmiddels de weg naar Uden te vinden. Michael Fenten uit Duitsland, was eveneens van de partij. “Het is fantastisch hier. Je zou het bijna familiair kunnen noemen. Niet dat er niet serieus gespeeld wordt, integendeel. Maar ook buiten het wedstrijdelement om is het een feest om hier te zijn!” Na alle loftuitingen en de belofte van eigenaresse Martine Martens, dat er een traditie is ontstaan, mocht Floris de Haas met de fraaie bokaal en de hoofdprijs huiswaarts. Hij was de enige pro met een score onder PAR. “Het is hier groots!”, besloot de kersverse kampioen. “Zowel het golf als de gezelligheid. Beide met een zachte G!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant