Koen en Maria in hun zaak. (foto: Ad van de Graaf)
Koen en Maria in hun zaak. (foto: Ad van de Graaf)

Optiek Van Hout viert 65-jarig én 50-jarig jubileum

Zakelijk 1.799 keer gelezen

UDEN | Een mooie mijlpaal voor Optiek Van Hout aan de St. Janstraat in Uden. Dit jaar viert de opticien met trots haar 65-jarig jubileum, en daarmee ook een indrukwekkende geschiedenis als vertrouwd gezicht in de gemeenschap. Een echt familiebedrijf sinds 1958, toen Piet van Hout de zaak begon.

Destijds was het assortiment breder, en werden naast brillen ook klokken en sieraden verkocht, maar de toewijding aan kwaliteit en service was er altijd. In 1968 gingen zonen John en Harrie meewerken, en in 1993 verkocht John de juwelierstak om zich volledig te kunnen richten op brillen en lenzen.

St. Janstraat
De winkel heeft in de loop der jaren verschillende locaties gehad, waaronder de Marktstraat en de Oranjepassage, maar vestigde zich uiteindelijk 22 jaar geleden op het huidige adres, de St. Janstraat 37. In 2016 nam Koen van Hout, de zoon van de oprichters John en Maria van Hout, vol overtuiging het stokje over. Hiermee zette hij de familietraditie voort én moderniseerde de winkel terwijl hij de kernwaarden van persoonlijke service en oogzorg hoog in het vaandel hield. “Naast de deskundigheid van al onze medewerkers, vinden we ook het sociale aspect heel erg belangrijk”, zegt hij. “We nemen ruim de tijd voor onze klanten, met oprechte belangstelling, en denken altijd oplossingsgericht. Met de viering van dit 65-jarige jubileum kijken we met trots terug op hun verleden en vol vertrouwen naar de toekomst, waarin we onze tradities van service en kwaliteit voortzetten.”

50 jaar in het vak
Een bijzondere vermelding verdient Maria van Hout, die nog altijd actief is als gastvrouw en verkoopster in de zaak. Met het vieren van het 65-jarig jubileum van Optiek Van Hout, viert Maria tegelijkertijd haar persoonlijke 50-jarig dienstverband bij het bedrijf. Haar toewijding en warme gastvrijheid hebben mede bijgedragen aan het succes en de verankering van de opticien in de Udense gemeenschap. “Toen ik in 1973 met John trouwde, was het vanzelfsprekend dat ik in de zaak kwam werken”, vertelt ze. “Ik voelde me meteen als een vis in het water en tot op de dag van vandaag sta ik met veel plezier in de winkel. Ik ben trots op de mooie zaak en de mijlpaal van 65 jaar die we samen bereikt hebben.” Het jubileum van Van Hout werd deze maand al gevierd met diverse themaweekenden. Komend weekend, op vrijdag 22 en zaterdag 23 september, wordt Maria extra in het zonnetje gezet. Iedereen is van harte welkom om de winkel binnen te lopen, Maria te feliciteren en samen met haar te proosten op het jubileum.

Jubileumacties 
Om de feestvreugde te delen met de klanten, geldt gedurende de hele maand september een speciale jubileumactie. Bij aankoop van een enkelvoudige bril ontvangt men 65 euro cadeau, en bij aanschaf van een multifocale bril zelfs twee keer 65 euro. Als kers op de taart maakt elke klant die een bril, zonnebril of lenzen aanschaft kans op een dinerbon ter waarde van 265 euro.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website www.vanhoutopticien.nl.


Het team van Optiek Van Hout. - Ad van de Graaf

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant