Afbeelding

Bitcoin koers zit (eindelijk) weer in de stijgende lijn

Zakelijk 770 keer gelezen

Steeds vaker investeren Nederlanders in diverse crypto koersen. Uit divers onderzoek blijkt dat bijna 2 miljoen Nederlanders over Bitcoin of een andere cryptomunt beschikt. Dat is met name sinds de coronacrisis een geval, toen investeren in cryptocurrency een echte hype werd.

Hoewel experts verwachten dat de crypto koers van Bitcoin en andere koersen in de komende jaren alleen maar zullen stijgen, gaat dat zeker niet zonder de nodige hobbels op de weg. Zo is 2022 tot nu toe een spannend jaar voor de Bitcoin, omdat er na recordhoogtes alleen maar flinke dalingen zijn geweest.

Crypto koers van Bitcoin zet daling in in 2022
Wanneer je al even geïnteresseerd bent in crypto is de kans groot dat je al weet dat 2022 een jaar van ups en downs is voor de Bitcoin (en andere cryptomunten). Waar de waarde van de Bitcoin aan het begin van dit jaar door de oorlog in Oekraïne in eerste instantie juist steeg tot een waarde van meer dan 40.000 euro duurde het niet lang voordat de dip begon. Midden juni stortte de Bitcoin koers in met meer dan 10.000 euro. Begin juli was die daling zelfs meer dan 20.000 euro en was de munt ‘slechts’ iets meer dan 18.000 waard.

De daling van de diverse crypto koersen eerder dit jaar heeft met verschillende zaken te maken. Zo was er sprake van een implosie van de terrasUSD, een zogeheten stable coin die wat betreft waarde gelijk staat aan de waarde van een dollar. Wat ook meehielp aan de daling van de waarde op de crypto koersen is het feit dat de hype die er tijdens de coronacrisis was inmiddels voorbij is. Waar Nederlanders tijdens de pandemie, en met name de lockdowns, massaal besloten te investeren in crypto is dat momenteel toch wat minder interessant geworden.

Wordt het een goede nazomer voor de crypto koers?
Maar: zoals het eigenlijk altijd bij crypto het geval is, lijkt de Bitcoin koers momenteel weer op te krabbelen. Waar de waarde van de Bitcoin midden augustus weer minder dan 20.000 euro waard was, stijgt deze crypto koers langzaam maar zeker weer boven deze waarde. De vraag is natuurlijk altijd wat de Bitcoin vervolgens gaat doen, maar experts verwachten dat een verdere stijging hiermee is ingezet. Zo zijn er mensen die verwachten dat de Bitcoin dit jaar nog de 30.000 euro aan gaat tikken. Omdat crypto echter enorm volatiel is, kan niemand dat met zekerheid zeggen.

Daarbij moet je rekening houden dat door deze onzekerheid op de crypto koersen investeerders ook minder risico nemen. Zit je al even in het vak dan weet je inmiddels waarschijnlijk wel dat je juist moet investeren in bijvoorbeeld Bitcoin wanneer het even minder op de markt gaat. Op die manier kun je immers voor een lagere prijs deze cryptomunt aanschaffen om hem vervolgens wanneer er weer nieuwe records worden gehaald te kunnen verkopen. Verdiep je altijd eerst in het reilen en zeilen van deze crypto koers om er op deze manier mee om te gaan.

Wat doet de Bitcoin op de langere termijn?
Net als voor dit jaar kunnen we niks concreets zeggen over wat Bitcoin op de langere termijn gaat doen. Wat je in ieder geval wel moet weten, is dat wanneer je investeert in crypto je dat altijd voor de langere termijn moet doen. Op die manier kun je namelijk het hoogste rendement uit je crypto-investering halen. Veel beginnende beleggers willen hun investering het liefst al verkopen wanneer het één keer goed gaat op de cryptomarkt. Probeer toch om je emoties in bedwang te houden en je investering vast te houden. Diverse professionals (over de hele wereld) op het gebied van crypto verwachten namelijk dat het in de toekomst alleen maar beter zal gaan op de crypto koers.

De echte stijging op de Bitcoin koers merken we bijvoorbeeld pas in 2023, wordt er voorspeld. Er wordt verwacht dat eerdere records volgend jaar worden verbroken en dat er een waarde van rond de 65.000 euro wordt gehaald. De verwachting is dat de waarde van de Bitcoin in de twee jaar erna gaat schommelen, maar dat de Bitcoin er altijd weer bovenop komt. Dat is zo, denkt men, omdat Bitcoin de eerste echte cryptomunt is en daardoor altijd een soort status zal behouden. Heb je de mogelijkheid om je investering nog jarenlang vast te houden? Doe dat dan zeker. In 2030 moet het sky high gaan met de crypto koers van Bitcoin waarbij waardes van meer dan 100.000 euro niet uitgesloten zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant