Een visualisatie van het toekomstige kruispunt bij de Velmolenweg.
Een visualisatie van het toekomstige kruispunt bij de Velmolenweg.

Start werkzaamheden aan N264/Lippstadtsingel voor onbepaalde tijd uitgesteld

Verkeer en vervoer 7.310 keer gelezen

UDEN | Voor de werkzaamheden aan de N264/Lippstadtsingel van start mogen gaan moet bekeken worden of er een Wnb(Wet natuurbescherming)-vergunning nodig is en, als dat zo is, of deze ook verkregen word. Tot die tijd wordt de start van de werkzaamheden op pauze gezet. De werkzaamheden zouden volgens de planning voor het einde van maart beginnen. De provincie hoopt dat er ‘binnen enkele weken’ duidelijkheid is.

Een woordvoerder van de provincie laat weten: “Als er namelijk negatieve significante effecten zijn door de ombouw van de weg op Natura2000-gebieden dan is een Wnb-vergunning verplicht. De komende weken wordt door de provincie druk gerekend met behulp van de laatste Aerius-update om daar duidelijkheid over te verkrijgen. In de tussentijd gaan de werkzaamheden in voorbereiding op het project door. Of het project vertraging oploopt is afhankelijk van de uitkomsten van de berekeningen en de mogelijke consequenties daarvan. Dat wordt hopelijk zo snel mogelijk (binnen enkele weken) duidelijk.”

Wachten op berekeningen
Sinds oktober 2022 werd er gewacht op de zogenaamde Aerius-update die nodig is om de stikstofberekeningen te doen om te bepalen of er een vergunning nodig is. Deze update is onlangs vrijgegeven waardoor de berekeningen nu pas kunnen beginnen. Als uit de berekeningen blijkt dat er geen ‘significante negatieve effecten’ zijn op N2000-gebieden dan is er geen vergunning nodig. Is deze wel nodig dan moet dus nog worden bekeken of deze vergunning ook kan worden verkregen. Het is onduidelijk waarom er nu pas bericht komt vanuit de provincie over de mogelijke vertraging als in oktober al duidelijk was dat er op de Aerius-update gewacht moest worden.

Buurt oneens
Volgens de plannen worden de rotondes bij de Wilhelminastraat, Karrevracht en Velmolenweg omgebouwd tot kruispunten met een ‘intelligente verkeersregelinstallatie’. De stukken weg tussen deze rotondes worden opnieuw geasfalteerd met geluid reducerend asfalt. Ook het traject tussen de rotonde bij de Industrielaan en de Oudedijk in Odiliapeel krijgen geluid reducerend asfalt. Als onderdeel van de kruising bij de Velmolenweg komen er mogelijk ook verkeerslichten bij de kruising tussen de Velmolenweg en Vijverlaan om het verkeer van en naar de nieuwe Aldi te regelen. Omwonenden zijn het hier echter niet mee eens zouden misschien juridische stappen willen ondernemen.

Informatieavond gaat door
De geplande informatieavond over de herinrichting van de N264 die op dinsdag 14 februari plaatsvind gaat wel door. Deze avond wordt georganiseerd door de provincie, gemeente en bouwbedrijf BAM en vindt plaats in De Balans aan de Beatrixhof 470 tussen 18.30 en 20.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant