Kathleens stijl is abstract-expressionistisch.
Kathleens stijl is abstract-expressionistisch.

Internationaal allure in ‘t Knekelhuisje

Kunst en cultuur 936 keer gelezen

UDEN | In de maand maart ontwaakt ‘t Knekelhuisje aan de Kerkstraat in Uden uit haar winterslaap. Kathleen Ousley, geboren in Columbia, Missouri in de Verenigde Staten, exposeert in Nederlands kleinste museum.

Kathleen Ousley verblijft momenteel in Nederland. Ter ere van dat verblijf is de tentoonstelling ingericht. Tijdens haar jonge jaren ging Kathleen naar het Stephans College volgde ze BFA Mode en kunst. Kathleens professionele carrière lag in kostuumontwerp. Momenteel concentreert ze haar talenten op haar kunst, fotografie en interieurontwerp. Kathleen is een beetje een ‘closet artist’ en heeft de laatste tijd haar stijl gecultiveerd, verfijnd en geëxposeerd in galerijen over de hele wereld. Haar stijl is abstract-expressionistisch met een focus op innerlijke gedachten die naar buiten sijpelen in de tekst die op haar schilderijen is gelegd. Ze maakt collages die zijn samengevoegd met woorden en beelden uit vintage tijdschriften, die haar herinneren aan hoe vrouwelijke rollen zich hebben ontwikkeld en ten goede zijn veranderd. Haar inspiratie komt uit haar eigen gevoelens, de natuur, epigrammen, architectuur en een gezonde dosis humor uit het dagelijks leven. Ze is geïnspireerd door haar favoriete artiesten Gerhard Richter, Ed Ruscha, Clyford Still, Robert Motherwell en Marc Chagall.

De openingstijden op vrijdag, zaterdag en koopzondag zijn tussen 13.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie over de expositie vind je op www.koetic.com. Op de eerste verdieping van ‘t Knekelhuisje is tevens een permanente tentoonstelling over Udense geschiedenis. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant