Maud Vrenssen.
Maud Vrenssen. Foto: Henk Lunenburg
IN GESPREK MET

'Ik werk met diverse energieën, waaronder die van engelen'

Human Interest 2.288 keer gelezen

UDEN | De Udense Maud Vrenssen heeft sinds 2018 een eigen praktijk: It's all about-by Maud. "De energie van engelen is niet eng, het is liefdevol en bijzonder", zo vertelt ze aan het Udens Weekblad.

Heb je altijd gevoeld en geweten dat er meer was dan alleen het aardse bestaan?
"Als kind voelde ik al van alles aan. In mijn omgeving voelde ik altijd snel als er iets aan de hand was, vooral bij situaties die niet fijn waren. Maar ik wist als klein meisje niet hoe ik daarmee om moest gaan. Doordat ik niet wist wat er gebeurde, had ik er meer last van dan dat ik er iets mee kon. Om mezelf te beschermen ben ik me af gaan sluiten van bepaalde onverklaarbare gebeurtenissen en heb de keuze gemaakt om er niet zomaar meer over te praten. Heel veel mensen vinden dat alles wat niet tastbaar is en niet te verklaren, ook niet waar is. Maar ik weet dat er veel meer is dan het zichtbare en fysieke."

Vertel eens over je opleiding Agogisch Werk en jouw ontwikkelingen.
"Van mijn 16e tot mijn 19e heb ik die opleiding gedaan en heb daarna 14 jaar in deze branche gewerkt. Door dit mensenwerk heb ik daarnaast ook veel aan intuïtieve ontwikkeling gedaan zoals mediumschap, Usui Reiki 1 en 2, hypnose en enkele andere verdiepende cursussen. Dit heb ik gedaan omdat ik spiritueel wilde groeien. Ik heb na de geboorte van de oudste een depressie gehad en ben gaan zoeken wat mij kon helpen. Zo kwam ik in contact met een Amerikaan, die in Nederland was. Hij staat heel hoog aangeschreven voor hypnose. Dit was mijn eerste contact met het herprogrammeren van je onderbewuste. Hij gaf mij een cassettebandje mee dat ik dertig dagen moest beluisteren. Trouw heb ik dat gedaan, ondanks de twijfels of het mij zou helpen. Ik ben uit de depressie gekomen omdat er een shift in mijn onderbewuste had plaatsgevonden. Nu ikzelf als coach en healer werk, weet ik hoe belangrijk de kracht van gedachten zijn. In 2018 ging voor mij het roer om. Ik ben gaan luisteren naar mijn gevoel en mijn lijf dat enorm aan het protesteren was. Hierdoor ben ik echt keuzes voor mijzelf gaan maken. Ik ben gaan doen wat ik het allerliefste doe: energetisch werk. Ik werk nu met diverse energieën, waaronder de energie van de engelen. Ik mag met hen samenwerken om mijn eigen helende energie nog krachtiger te maken."

Hoe sta je in contact met engelen en hoe werk je met hen samen?
"Ik kwam via Facebook met een coach in contact die mij raakte in mijn ziel. Zij liet mij weer 'aan' gaan in de spirituele wereld, waarna ik me er in sneltreinvaart in ben gaan verdiepen. In augustus 2017 ben ik in contact gekomen met haar, in april 2018 ben ik naar een bijeenkomst van haar geweest en in juli 2018 ben ik, zonder recht op uitkering, gestopt met mijn baan. Ik had toen alleen nog de inkomsten van mijn tweede bedrijf, typlessen voor jong en oud. Maar ik wist dat ik deze stap moest nemen. Dat voelde ik in iedere vezel! Al snel kwam Kundalini Reiki op mijn pad. Dat heeft spiritueel zoveel ontwaakt bij mij waardoor ik ook heel veel ben gaan mediteren. Ik mediteer elke dag. Mijn dag start vaak niet voor 10.30 uur omdat ik een heel ritueel heb waarbij ik in diep contact ga met mezelf en de energieën om mij heen. Iedereen staat in contact met energieën, waaronder de engelen, maar niet iedereen weet hoe krachtig je dit in jouw leven in kan zetten. Tijdens mijn healing behandelingen vraag ik de engelen ook om aanwezig te zijn zodat zij kunnen geven wat er nodig is. Er gebeurt dan zoveel. Bij mensen die sceptisch zijn en graag tastbaar bewijs willen, vind ik het extra mooi als er dan tijdens de behandeling emoties los mogen komen. Ze vragen dan wat ik gedaan heb. Energie werk is niet uit te leggen, dat mag je ervaren. Daarna kunnen ze soms niet verwoorden wat er geraakt is bij hen, maar als ik hierover met hun in gesprek ga ontvouwt datgene wat nu belangrijk is."

Hoe reageren je klanten als je over engelen begint te praten?
"Dat is aftasten. Bij de ene begin ik er niet over, bij de andere wel. Als ik eerst mijn behandeling geef en achteraf vertel wat ik gedaan heb dan vinden ze het prima omdat ze dan hebben ervaren hoe fijn het is. Er is niets engs aan, het is liefdevolle energie. Zo bijzonder."

Werkt dit energiewerk voor iedereen?
"Ik ben geen therapeut, ik ben een healer en coach. Ik geef helende energie door en dat mag iets gaan aanraken bij de persoon die ik behandel. Dat zet iets in werking. Het blijft ook belangrijk dat de persoon de processen in zichzelf gaat zien. Het zelfherstellende vermogen wordt geactiveerd maar ze moeten het zelf doen en zien dat ze het zelf in de hand hebben. Soms bereik je na drie behandelingen dat iemand weer in zichzelf gelooft en weer kan lachen, terwijl ze dat al heel lang niet meer had gedaan. Ik zorg ervoor dat ze weer gaan luisteren naar zichzelf en de connectie weer kunnen maken met binnen. Alle antwoorden zitten in jou en het is mooi als je dat door dit proces weer kunt zien."

Waarom is een healing behandeling volgens jou zo belangrijk?
"Het is zeker iets wat op allerlei diepere lagen blokkades kan helen. Een cadeautje aan jezelf omdat er een last uit jouw systeem mag verdwijnen waardoor jouw energie weer kan gaan stromen. Lichamelijke en geestelijke klachten zijn een teken van lage energie. De energie in en om jou heen kan niet goed stromen waardoor dit zich op die manier kan gaan uiten. Wanneer deze energie wel weer kan stromen doordat jij in gaat zien waar deze blokkades vandaan komen, verminderen de klachten of verdwijnen zelfs helemaal. In de Kundalini Reiki Opleiding die ik aanbied gaan we hier nog dieper op in. Je leert dan, in een half jaar, echt de invloeden van energie om jou heen te herkennen en mee om te gaan. We staan namelijk allemaal iedere dag bloot aan energieën om ons heen. Als je door krijgt dat jij door de energie van een ander je je zomaar ineens heel neerslachtig kunt voelen en dat dit niks te maken heeft met jouw energie, dan kom je heel anders in het leven te staan. Dan kun je dit ook zelf gaan sturen. Je leert echt zelf om energie toe te passen in jou leven zodat dit jouw beste versie naar boven haalt. Het mooiste cadeautje toch?"

www.itsall-aboutbymaud.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant