De routemakers: Rutger, Rob en Henrie (rechts).
De routemakers: Rutger, Rob en Henrie (rechts).

Udenaar Henrie van Zoggel werkt mee aan nieuwe wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’

Algemeen 1.482 keer gelezen

UDEN | Op 20 februari ligt ‘ie in de boekhandels: de nieuwe wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’, met routes van de uitgestrekte Maashorst in het oosten tot de Kampina en de Loonse en Drunense Duinen in het westen. Udenaar en fervent wandelaar Henrie van Zoggel stelde het boek met ervaren routemakers Rutger Burgers en Rob Wolfs samen. “Veel mensen wandelen nog altijd met een boekje.”

De gids focust zich op onverharde paden in Noordoost-Brabant. “Het is een ‘Trage Tochten’ uitgave”, vertelt Henrie, die al tientallen jaren door heel Nederland wandelt. “Dat wil zeggen: wandelingen waarbij je gaat voor de wandelbeleving, ontspanning en geniet van de omgeving en het landschap. Minimaal 70 procent van iedere route is onverhard. Veel mensen vinden het prettig om op onverharde stukken te lopen, omdat het daar rustiger is en je veel meer natuur om je heen hebt.” Samen met Rutger Burgers en Rob Wolfs verkende hij het gebied. “Je wandelt langs pareltjes als Kasteel Heeswijk en landgoed Zegenwerp, de Moerputten, en landschappen als de Peelrandbreuk en de Bedafse Bergen. We hebben vijftien routes uitgeschreven, met achtergrondinformatie daarbij. Ook staat er een QR-code bij elke route. Wanneer je deze scant kom je op een pagina terecht, die altijd actueel is. Handig wanneer er bijvoorbeeld iets veranderd is.” De afstanden zijn zo’n 11 tot 18 kilometer lang, maar er zijn mogelijkheden om de routes korter te maken om het voor iedereen aantrekkelijk te maken. “Wandelgidsen worden nog altijd veel verkocht”, ziet Henrie. “Wandelen is de perfecte manier om in beweging te blijven!”

Het boek is momenteel in de voorverkoop al te bestellen. Dit kan voor 12,95 euro via de website gegarandeerdonregelmatig.nl. Vanaf 20 februari ligt de gids in de winkels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant