Afbeelding

Udense Kracht wil initatieven van inwoners zichtbaar maken

Algemeen 848 keer gelezen

UDEN | 'De toekomst van Uden, die maken wij als inwoner!' Dat is waar het evenement Udense Kracht om draait: het bundelen van krachten én samen dingen organiseren. Zondag 7 oktober zullen zo'n 60 mooie en inspirerende burgerinitiatieven zichzelf in Theater Markant, in vorm van een bruisende dorpsbraderie, van hun beste kant laten zien. Op deze manier hoopt de organisatie alle Udense inwonerinitiatieven zichtbaar te maken én met elkaar in contact te brengen, zodat er samenwerking van activiteiten kan ontstaan.

"Van elkaar kunnen leren en krachten bundelen; dáár gaat het om", vertelt Chantal Schoen, een van de initatiefnemers. "Een mooie gelegenheid voor alle inwoners van de gemeente Uden om kennis te maken met al deze activiteiten, inspiratie op te doen en eventueel ook aan te sluiten. Samen staan we echt sterker." Daarbij wil de organisatie Udenaren de kans geven mee te denken of een mening te geven over onderwerpen die veel Udenaren raken of waar de komende tijd besluiten over genomen worden door het gemeentebestuur. Udenaar de Toekomst zoekt hiervoor, samen met de gemeente, naar mogelijkheden om de rol van inwoners hierbij een goede plek te geven en in gesprekken met elkaar plannen beter te maken. Grijp je kans: denk en praat in het programma mee over vijf aansprekende onderwerpen.

De dag duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Ben jij gewoon nieuwsgierig naar alle Udense initiatieven? Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Of ben je lid van een inwonersinitiatief? Meld je dan aan via www.udensekracht.nl/aanmelden. Voorafgaand vindt op zondag 6 oktober ook de 'Udense Dag van de Duurzaamheid' plaats. Heb je passie voor dit onderwerp? Aanmelden kan via duurzaamheidsdag@uden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant