Rolling Stones tribute band Dolby Band
Rolling Stones tribute band Dolby Band Foto: Promofoto vrij te gebruiken

Achttiende Stonesavond op 23 maart in Plock Volkel

zaterdag 23 maart 2024 19:30 tot zondag 24 maart 1:00

Op 23 maart 2024 staat alweer de achttiende Stonesavond in Volkel op het programma. 3 podia met 7 bands, waarvan 3 Stones tribute bands

No Expectations, vernoemd naar een Stonesnummer, bijt de spits af. Ze spelen vooral nummers uit de seventies en eighties van o.a. Rolling Stones, CCR en David Bowie. Maar ook eigentijdse rock van bijv. Triggerfinger of Racoon. 

Even later begint in de zaal de eerste Stones Tribute band, de Dolby Band. Een nog vrij onbekende Rolling Stones coverband die geformeerd is rondom singer/songwriter Doly Jagged. Frontman Doly, uit Veghel, heeft diverse eigen nummers op zijn naam staan. Luister bijv. eens naar “If you let me go” op Spotify. Het is net of je Mick Jagger zelf hoort. 

Intussen is in het Stonescafe het Stonesduo Spider and the fly begonnen aan hun eerste set. John Zwetsloot en Arjan de Bruijn, zijn rasechte Stones fans en hebben al vaker op de Stonesavond gestaan. Ze brengen een repertoire van louter Stones nummers. Bekende Stones hits worden afgewisseld met minder bekende blues nummers van de Stones.

Als tweede band in de tent speelt de Kid Lazy Band uit Gouda. Het zijn de mastodonten van de bluesrock zoals ze genoemd worden. Rhythm&Blues zoals die hoort te klinken met de bluesharp regelmatig in de hoofdrol. En  verrassend mooie covers. Om er een paar te noemen: Jumpin’ Jack Flash, Bullfrog blues, Knocking on heaven’s door, Roadhouse blues of Leave my girl alone.

In de zaal neemt Route 66 je mee over de “highway” van de classic-rock muziek. Vele bekende classic-rock hits van o.a. The Doors, The Kinks, The Who, Beatles of Stones komen voorbij. Maar ook de nederbeat van Golden Earring, Sandy Coast, Cuby, Alquin en Herman Brood. Een uitstapje naar de blues-rock is bij de band eveneens in goede handen met gouwe ouwe van The Cream, CCR, Bad Company en Deep Purple.

Als afsluiter speelt Rolling Stones tribute band Happy Stones in de tent. Deze Stones coverband is ruim 6 jaar geleden opgericht. Naast “Angry” zullen veel bekende Stonesnummer de revue passeren. Frontman Ben Habets heeft de “moves” van Mick Jagger en bespeeld daarnaast ook de bluesharp. Bastiaan Koijck is de Keith Richards van de band en is met zijn gitaar een meester in de Open-G. Drummer Theo Hoksbergen en bassist Barent Brouwers is de rhythm-sectie van de band. En last but not least toetsenist en gitarist Anders van der Velden.

Tijdens de afterparty in de zaal zal de gelegenheidsband ElperPresley enkele nummers van Elvis Presley ten gehore brengen. Bezoekers uit Volkel zullen deze band herkennen van hun optreden tijdens de Eigenheimerszitting.

Tickets á 12€ zijn online te koop via www.stonesavond.nl en voor 15€ aan de kassa, mits niet uitverkocht.

Soos Plock is te vinden op de Brabantstraat 6 te Volkel. De zaal is open om 19.00u, aanvang programma 19.30u.