Stones tributeband Exile
Stones tributeband Exile Foto: Persfoto bron: exile-band.com

zeventiende stonesavond

zaterdag 25 maart 2023 19:00 tot zondag 26 maart 1:00

Exile en Yada Yada op Stonesavond

Op 25 maart 2023 wordt alweer de zeventiende Stonesavond georganiseerd wederom in Soos Plock te Volkel. Headliners dit jaar zijn Stones tributeband Exile en Herman Brood tributeband Yada Yada.

Blue Rock & co bijt de spits af in de tent. Dit is een nieuwe blues/rock formatie met bijna alle leden uit Volkel. Op de Stonesavond zal deze band voor de eerste keer samen op het podium staan. Met Wencel Silverenberg op drum, Edwin (Edje) Hermkens bas, Wim Wassenberg en Erwin van Dooren gitaar, Jos Geerts op mondharmonica en Tomek Kuijpers en Sarina Hermkens op zang.

Blues liefhebbers komen zeker aan hun trekken. Blaftand begint als eerste in de zaal en heeft met Berry Ronde een frontman die de blues uitstraalt. Nagenoeg  bij elk nummer bespeelt hij zijn blues harp. Ze spelen o.a. nummers van  Canned Heat, Stevie Ray Vaughan, en The Yardbirds. Naast Berry, André Gevers (opgegroeid in Volkel) op gitaar, Peer van Dommelen op bas en Bart Klaassen op drum.

Toff, een samensmelting van de bands Dutch Roses en Recall, treden doorlopend op in het Stonescafe. Naast verschillende Stones nummers komen ook nummers van o.a. Eric Clapton, Stealers Wheel, CCR en Tom Petty voorbij. Met Harry Huibers op drum, Theo Josemanders toetsen, Mari van den Bogaard gitaar en mondharmonica en Paul Kruger op bas. Daarnaast nemen alle leden een stukje zang voor hun rekening.

The Specs moesten vorig jaar wegens gezondheidsproblemen afzeggen, maar ze zijn er nu bij. Alom bekend in Uden en omstreken zullen zij een set neerzetten met veel Stones nummers. Met Gerrit van Ras zang, Jacques van de Krommenacker drum en zang, Theo van de Rijt gitaar en zang, Remko van Alphen gitaar en zang, Arie Regterschot toetsen, Joris Cuypers bas en Albert van der Wijst geluid.

Yad Yada

Met frontman Stick (Ronald van Beest) wordt door Yada Yada het origineel dicht benaderd. Een show waar we terug gaan naar de jaren 70 en 80 waarin Herman Brood & his Wild Romance op zijn top was. Stick benadrukt dat hij beslist géén Herman is, wil zijn of pretendeert te zijn. Wat is er zo anders aan YADA YADA? Het antwoord hierop is puur de kwaliteit. Stick (ex The (Wild) Romance), die een zeer nauwe band had met Herman, weet als geen ander Brood op het podium te doen herleven. Yada Yada zijn naast Stick: gitarist Len Ruygrok, bassist Johnny Vain en drummer Mr. Tumansery.  Als speciale gast zal saxofonist Boris van der Spek op de Stonesavond meespelen. 

Exile

Rolling Stones tribute band Exile is landelijk bekend geworden door het SBS6 programma The Tribute – Battle of the bands. Alle deze opnames zijn terug te kijken op Youtube. Kijk en luister vooral eens naar Worried about you, het lijkt wel of je de echte Stones hoort! Deze supergroep is een fusie van 6 topmuzikanten die actief waren in Rolling Stones tribute bands zoals The Stolling Rones, The Dead Flowers én bands als Nod Stewart and the Faces en Bourbon Avenue. Als Stones liefhebber moet je ze life gezien hebben!

Exile zijn: Pat de Wolf- drum, Brian Kruit- bas, Mike Vos- zang/harmonica/gitaar, Stephan Bijl- gitaar, Jeroen van As- gitaar, JB Dikkers- toetsen, Jan de Light- saxofoon.

Kaartjes kosten 12€ in de voorverkoop en 15€ aan de kassa. Zaal open 19.00u. Aanvang 19.30u.

Door een mail te sturen naar kaartjes@stonesavond.nl krijgt u een retour mail met voorverkoop adressen en een instructie hoe u kaartjes kunt bestellen.

Voor meer informatie kijk op www.stonesavond.nl of op facebook of Instagram.