Hapse Boys wil zich handhaven in de derde klasse. 'We zijn gelukkig een stukje stabieler geworden, omdat we steeds meer in een vastere opstelling spelen.' (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)
Hapse Boys wil zich handhaven in de derde klasse. 'We zijn gelukkig een stukje stabieler geworden, omdat we steeds meer in een vastere opstelling spelen.' (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl) Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

‘Sinds de start van het seizoen is Hapse Boys een stuk stabieler geworden’

Voetbal 587 keer gelezen

HAPS | Derdeklasser Hapse Boys ligt op koers voor de op één na hoogste eindklassering in de clubgeschiedenis. Een versterkte degradatieregeling zorgt er echter voor dat trainer Willem Aarts niet zonder zorgen is voor de tweede seizoenshelft. “Sinds het begin van het seizoen zijn we gelukkig wel een stukje stabieler geworden.”

Door Martijn Schwillens

De 43-jarige Deurnenaar is bezig aan zijn eerste seizoen op De Berkte. “Het bevalt me enorm goed hier. Het is een levendige vereniging, met een mooie spelersgroep waarvan veel jongens ook buiten het veld bevriend zijn met elkaar. Hapse Boys is een echte dorpsvereniging. Op zondag doet iedereen er alles aan om te winnen, maar het draait hier niet alleen om het resultaat van het eerste elftal. Sfeer is hier heel belangrijk. Dat maakt het een fijne club om te werken.”

Punten sprokkelen
Ook bij gemoedelijke dorpsclubs geldt echter dat de Derde Helft een net wat feestelijker karakter krijgt na een overwinning. “Eén keer winnen bepaalt op dit moment meerdere posities op de ranglijst. Doelstelling is erin blijven, bij voorkeur zonder de nacompetitie. Daarvoor moeten we op plek negen eindigen. We hebben tot nu toe alleen gewonnen van ploegen die onder ons staan. We zullen dus ook punten moeten gaan sprokkelen tegen stabiele middenmoters en subtoppers”, weet Aarts. “In de eerste seizoenshelft zijn we een paar keer te vroeg uit de wedstrijd geraakt. Hierdoor liepen we tegen Groesbeekse Boys, Volkel, Brakkenstein en Quick 1888 tegen grote nederlagen aan. We moeten ervoor zorgen dat niemand het gemakkelijk krijgt tegen ons. We zijn gelukkig een stukje stabieler geworden, omdat we steeds meer in een vastere opstelling spelen. Dat zie je terug”, wijst de oud-trainer van Boekel Sport op de recente 0-1 zege op NEC en het doelpuntloze gelijkspel tegen Venhorst. “We moeten zelf meer scoren, maar het helpt alvast als je geen goals tegen krijgt.”

Voor onze toeschouwers is het jammer dat we minder derby’s spelen en vaak naar Nijmegen moeten

Wedstrijdfitheid
Wat dan eveneens zou meehelpen, zijn goede trainingsfaciliteiten. Mede door het slechte weer ging (zeker) in januari bijna wekelijks een streep door de trainingen. “Toen we vorige week tegen NEC speelden, hadden we in 2024 nog niet eens op ons eigen veld getraind. Natuurlijk vinden we altijd wel een alternatief programma, maar de clubs in deze klasse met een kunstgrasveld kunnen altijd trainen en spelen. Het gebrek aan wedstrijdfitheid heeft ons in de slotfase van wedstrijden al een paar keer opgebroken”, zegt Aarts. “Gelukkig hebben we inmiddels weer een paar keer goed en hard kunnen trainen. Dat is nodig, want deze competitie is een stuk sterker dan de derde klasse van vorig seizoen. Voor onze toeschouwers is het vooral jammer dat we minder derby’s spelen en vaak naar Nijmegen moeten.”

Spelplezier voorop
Reden voor Aarts om onlangs zijn contract te verlengen, is het feit ‘dat de kern van de huidige spelersgroep doorgaat’. “Het spelplezier staat hier voorop en dat zie ik nog steeds bij iedereen terug. Als er iemand stopt, moet er iemand vanuit het tweede doorschuiven. Dat is zoals het al jaren in Haps werkt. Op termijn zal er ook wat jeugd bijkomen. Joey Leenders hebben we vervroegd doorgeschoven vanuit de JO19. Hij is al een paar keer ingevallen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant