Lenard Weber gaat na de zomer aan de slag als hoofdtrainer van Avesteyn.
Lenard Weber gaat na de zomer aan de slag als hoofdtrainer van Avesteyn. Foto: Avesteyn

4I: We gaan weer beginnen! Avesteyn gaat voor de titel

Voetbal 437 keer gelezen

De poulefase van de districtsbeker zit erop, de meeste poppetjes hebben hun juiste plek gevonden in de ogen van de oefenmeesters en daarmee kan het echte werk beginnen. Avesteyn ging in de nacompetitie van vorig seizoen in de beslissende wedstrijd ten onder en zal wellicht ook dit seizoen nastreven om met een (hoofd)prijs in de 4e klasse I willen eindigen. Trainer-coach Lenard Weber heeft het stokje overgenomen van Hugo van de Sande en ziet het seizoen positief tegemoet.

Goede voorbereiding
Lenard Weber was afgelopen 2 seizoenen hoofdtrainer bij vv BZS (Brakel-Zuilichem-Combinatie) in het zaterdagvoetbal. Eerder was hij in deze regio trainer bij Achilles Reek. In Dinther krijgt hij te maken met “goeie groep” zoals Lenard het zelf omschrijft waar er veel concurrentie voor de basiself is. De ambitie voor de stap naar de 3e klasse is dus ook zeker nog aanwezig binnen de club.
Weber wil een iets andere speelwijze hanteren ten opzichte van vorig seizoen en dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. Resultaten in het beker toernooi waren goed met 3 duidelijke overwinningen, maar waar zijn team echt staat vindt Weber nog lastig in te schatten. “Ik verwacht dat de competitie in 4I een bredere middenmoot krijgt in vergelijking met vorig seizoen” aldus Weber en hij vervolgt: “Daarbij hoop ik dat wij tot de uitschieters naar boven behoren, maar ook Mariahout dicht ik een hoge klassering toe”.

Boskant uit “ altijd lastig “

Voor de 1e competitieronde gaat Avesteyn naar Boskant toe. Vorig seizoen startte Boskant de competitie dramatisch, maar tegen de winter kwam de ommekeer en uiteindelijk werd Boskant zeer verdienstelijk toch nog zevende waardoor de nacompetitie voor degradatie ruimschoots werd ontlopen. Avesteyn zal beducht zijn op deze tegenstander die zij zeer goed kent en waar het moeilijk winnen is. Aanvang 14:30h op sportpark “De Scheken”.

4I Programma Speelronde 1

SCMH -VOW
FC Uden-SSA Vesta ‘19
WEC-Herpinia
CITO-FC Schadewijk
Mariahout-FC de Rakt
Boskant-Avesteyn 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant