Blauw Geel'38 speelt in de beker tegen FC Lisse.
Blauw Geel'38 speelt in de beker tegen FC Lisse. Archieffoto: Peter Kuijpers

HVCH en Blauw Geel’38 gaan voor verrassing in KNVB-beker

Voetbal 2.220 keer gelezen

HEESCH/LISSE | HVCH en Blauw Geel’38/Jumbo spelen woensdagavond een wedstrijd in de tweede voorronde van de KNVB-beker. Voor de winnaars wacht mogelijk een affiche met een profclub in de eerste ronde van het bekertoernooi. HVCH speelt thuis tegen De Treffers, Blauw Geel’38 reist af naar Lisse.

“Het is lekker dat we zondag hebben gewonnen van Quick. Die overwinning hadden we nodig om in de competitie weer naar boven te kunnen kijken, maar vooral om weer vertrouwen te tanken. We gaan in Lisse op zoek naar een stunt. De beker heeft Blauw Geel’38 vorig seizoen heel veel moois gebracht, met de wedstrijd tegen FC Utrecht als hoogtepunt. En ook bij mijn vorige club Groene Ster heb ik enkele prachtige momenten in de beker meegemaakt. Duels tegen de profs, dat is waar je het als amateurvoetballer uiteindelijk om doet. Zodoende nemen we het duel met Lisse uiterst serieus.” De ingrediënten voor een stunt lijken aanwezig, want FC Lisse is zwak aan het seizoen begonnen. De formatie uit de Bollenstreek heeft pas één punt en staat zodoende laatste in de Tweede Divisie. Ook in 2020 en 2021 was FC Lisse in het bekertoernooi de tegenstander van de Veghelaren, die beide eerdere duels verloren. Driemaal scheepsrecht voor Blauw Geel? 

HVCH ontmoet De Treffers
Vierde divisionist HVCH is gastheer van De Treffers, dat als grote favoriet afreist naar Heesch. “Het verschil is twee niveaus, dus we kunnen vrijuit voetballen. Met de vorm zit het bij ons wel goed. We gaan er alles aan doen om te stunten. De beker kent elk jaar wel een paar verrassingen. Laten we hopen dat wij dit keer één van die verrassingen zijn”, zegt HVCH-trainer Marc van de Ven. De Treffers is een grootmacht in het amateurvoetbal, maar presteert tot nu toe wisselvallig in de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag werd nog met 5-0 verloren bij Scheveningen. De ploeg staat negende. Om zeker te zijn van de steun van de twaalfde man heeft HVCH besloten de wedstrijd gratis toegankelijk te maken voor het publiek.
HVCH-De Treffers en FC Lisse-Blauw Geel’38/Jumbo worden gespeeld op woensdag 20 september om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant