HBV (zwarte shirt) gaf Achates geen schijn van kans. Net als tegen VIOS'38 ((foto geel-zwart) werd het halve dozijn volgemaakt. Foto: Voetbalshoot.nl/Jeff Meijs

4H: Vliegende start promovendus HBV

Voetbal 3.100 keer gelezen

In 4H openden Milsbeek, SCMH, Juliana Mil, Gassel en Festilent de competitie met een overwinning. Het Beerse HBV heeft een sterke comeback gemaakt in de vierde klasse. De promovendus veegde in eigen huis de vloer aan met Achates uit Ottersum. HBV zegevierde met 6-1 en bezorgde de rouwende trainer Luciën Roeffen een hartverwarmende middag.

Door Jos Gröniger

De trainer verloor afgelopen week zijn moeder na een ziekbed. “Op het sterfbed zei ze dat ik naar Beers moest om drie punten te pakken. Dat waren de laatste woorden die ze tegen mij sprak”, zegt de trainer die met gemengde gevoelens terugkijkt op de voetbalmiddag die begon met één minuut stilte. “Mijn ploeg was één brok onverzettelijkheid. De jongens hebben ontzettend goed gespeeld. Achates heeft helemaal geen verkeerde ploeg, maar ze kwamen er niet aan te pas”, zegt de trainer.
Voor HBV scoorden Jeroen Bardoel (2), Mart Nuijen (2) en Max van Benthum. Achates-speler Tren Weijers kopte de bal in eigen doel. Kai Bicentini scoorde van elfmeter de tegentreffer.
Het kermisvierende Milsbeek keek halverwege het openingsduel met Herpinia tegen een 0-1 achterstand op. Uit een strafschop schoot Mike Janssen de Brabanders op een 0-1 voorsprong. Milsbeek-trainer Roel van Wijk zag dat zijn ploeg in de tweede helft energieker te werk ging. De thuisploeg stelde orde op zaken en boog door goals van Mitch Kramer, Wahid Rashidi en Luuk de Bruin de achterstand om in een terechte 3-1 zege. Dat vond ook Herpinia-trainer Hans Lathouwers. “Milsbeek was gedrevener dan wij. We stonden erbij en keken er naar.”
FC De Rakt zag de thuiswedstrijd tegen Festilent met 1-4 verloren gaan. Voor de bezoekers uit Zeeland scoorden Bram Geurts, Pepijn Schonenberg en Hidde van Dongen (2).
In Reek kwam Juliana Mill als winnaar uit de bus. “Terecht”, vonden de beide trainers Jordy van Boxtel (Achilles Reek) en Tom van Dalen (Juliana). “We hadden niet de vorm die we in de voorbereiding hadden”, zegt Van Boxtel, “Maar dat is misschien ook we de verdienste van Juliana Mill.” Toch had Achilles Reek de leiding kunnen nemen, maar routinier Rob van der Wijst miste een strafschop. Keeper Jasper Bergsman stopte de inzet knap. Even later (35e minuut openden de bezoekers de score. Justin Jacops besloot een aanval over veel schijven met een fantastische knal in de kruising. Na de pauze kreeg Millenaar Stan Peters zijn tweede gele kaart en moest Juliana met tien man verder. “Ook in die 35 minuten bleven we de bovenliggende ploeg. We hadden zelfs nog twee keer kunnen scoren”, aldus een tevreden Tom van Daal.
In Lith ging de Norbert Litha Combinatie ruim onderuit tegen SCMH uit Mariaheide. De bezoekers wonnen met duidelijke cijfers: 0-4.
In Oss bleef SIOL steken op een 1-1 gelijkspel tegen Cito, tot ongenoegen van trainer Peter ten Haaf die sprak van een zeer onterecht gelijkspel. Boosdoener in Katwijkse ogen was de Osse grensrechter. “Die nam het niet zo nauw met de regels”, vond Ten Haaf. “Doelpunten werden afgekeurd en telkens was het geen buitenspel.” De trainer was ondanks alles wel tevreden over zijn ploeg. “We hebben tegen een goede ploeg onze huid duur verkocht, en zelfs een half uur met een man minder gespeeld.” De doelpunten in het treffen kwamen op naam van Djavano Amanupunnjo (1-0) en Ali Gencialoglu (1-1).
Gassel – SES eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Dat mag SES, dat de rust inging met een 0-1 voorsprong, zichzelf aanrekenen. Gijs Bens scoorde die treffer.
Geleid door uitblinker Jonathan Sabuni krabbelde Gassel overeind. Hij tekende voor de gelijkmaker en stelde later Bassim Sayeb in staat de thuisclub aan de winst te helpen. Gassel opende daarom de competitie met een overwinning. Dat was volgens de social media van de club sinds het seizoen 2017-2018 niet meer gebeurd.