Bart van de Laar weer belangrijk voor VOW
Bart van de Laar weer belangrijk voor VOW Foto: Arno Korsten

4G: Korfbaluitslag voor VOW; Prima overwinning voor Avesteyn

Voetbal 611 keer gelezen

In de eerste competitieronde speelde VOW uit bij SV Tongelre. Het werd een monsterscore 3 - 9. Boskant verloor in eigen huis van Essche Boys. WEC mazzelde tegen Mariahout en hield 1 punt over. Avesteyn was in Eindhoven te sterk voor Woenselse Boys: 0-4.

VOW met korfbaluitslag terug naar Zijtaart.

Heerlijke opening voor het team van Patrick Cissen.  Toch bleef de coach kritisch over de eerste helft. De ruststand was dan ook 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Maar na de rust kon VOW de regie in handen nemen en nadat bij 3-4 er een penalty aan VOW werd gegeven en een rode kaart voor een SV Tongelre speler was het verzet gebroken. Uitblinkers aan de zijde van VOW waren Stef van Berlo met vijf doelpunten en ‘good-old’ Bart van de Laar met 2 doelpunten.

Prima start Avesteyn.

Bij Woensels Boys kende Avesteyn een prima start van het seizoen. Zonder trainer/coach Hugo van de Sande die een Corona besmetting had stond het toch al na 13 minuten 0-2. Twee goed opgezette aanvallen werden met een doelpunt bekroond door Joeri Dielissen. Dielissen bleef gevaarlijk en net voor rust was daar de raszuivere hattrick: 0-3. Na de rust kwam  Woenselse Boys beter in het spel en werd gevaarlijker. Keeper Glenn Buermans voorkwam door kordaat optreden dat het weer een wedstrijd kon worden. In de 88e minuut viel de 0-4 nog en keerden de oranje-zwarten met een dikverdiende overwinning huiswaarts

WEC steelt een punt tegen Mariahout.

Trainer Henry van Wanrooy was niet tevreden met de prestatie van zijn team WEC. In de 1e helft slaagde WEC er nauwelijks in om de bal van A naar B te spelen. De 0-1 achterstand bij rust was terecht, Mariahout scoorde via een indraaiende vrije trap die in een kluwen van spelers werd binnengelopen. Na de thee kwam er door wat omzettingen iets meer lijn in het spel van WEC. Toch mocht men in Wijbosch van geluk spreken dat Mariahout de vele kansen onbenut liet. Een compliment van Van Wanrooy was dat zijn spelers bleven knokken voor een resultaat en er zij het moeizaam toch kansen gecreëerd werden. In de 86e minuut was er loon naar werken en scoorde Alim Kagermanov de 1-1. “Gauw opbergen dat punt en op naar de volgende wedstrijd” aldus Van Wanrooy.

Boskant op inzet afgetroeft door Essche Boys.

Boskant had moeite met het “Powervoetbal” van Essche Boys. In een matige 1e helft kon Boskant maar moeilijk tot kansen komen door het hoog druk zetten van Essche Boys. Twee keer lukt dit wel maar Emiel van de Elsen faalde. De tegenstander ging beter met de kansen om en kwamen ietwat fortuinlijk op 0-2. In de 2e helft ging het iets beter aan de zijde van Boskant. Stijn van den Biggelaar scoorde de 1-2  maar verder kwam Boskant niet.

WEC   -Mariahout1 - 1