EGS'20 versloeg Vianen Vooruit en kroonde zich tot koploper.
EGS'20 versloeg Vianen Vooruit en kroonde zich tot koploper. Foto: Hanny van der Linden

3D: EGS’20 eerste koploper, winst voor Handel; Hapse Boys verrast Excellent

Voetbal 1.714 keer gelezen

VIANEN/HANDEL | EGS’20 is de eerste koploper in de derde klasse D. De ploeg van trainer Remco ten Hoopen klopte Vianen Vooruit met 0-3. Handel versloeg buurman Venhorst met 2-0, waardoor beide degradanten uit de tweede klasse meteen onderaan staan. Hapse Boys verraste Excellent. Ook Constantia en Vitesse’08 gingen onderuit. Scheidsrechter Ilic was de gebeten hond aan de zijde van de Gennepenaren.

Door Martijn Schwillens

Handel legde de basis voor de overwinning tegen degradant Venhorst in het eerste half uur. Met een grote kans zorgde Geert van de Bosch al na tien minuten voor de 1-0. Die marge werd verdubbeld door Giel Bos, die na een half uur spelen de bal in de verre hoek schoot. Na de 2-0 drong Venhorst wel meer aan, maar de zege voor Handel kwam geen moment in gevaar, zag trainer Sander Janssen. “Ik denk dat wij het meeste recht hadden op de drie punten. We hebben nauwelijks iets weggeven. Het was hard werken en er was veel strijd. Een goede start.” Michaël van Doren van Venhorst vult aan: “Het was een gelijkopgaande wedstrijd met over en weer nagenoeg geen kansen. Zij scoren echter wel. Dat was vandaag het verschil!”

Constantia verliest onnodig
Constantia ging met 2-0 onderuit bij SV Ysselsteyn. Daarmee deed de promovendus uit Wanroij zichzelf volgens trainer Adrie van Roosmalen tekort: “Deze nederlaag was echt onnodig. Voetballend waren we minstens gelijkwaardig en we creëren in totaal vijf, zes 100% kansen. Meer dan zij. Direct nadat wij zelf een grote kans op 0-1 misten, maken zij de 1-0 en enkele minuten later was het zelfs 2-0. Dit was een harde les derde klasse-voetbal. In de eindfase zullen we scherper moeten zijn, maar daar hebben we alle vertrouwen in.” Komende zondag wacht thuis de derby met Excellent.

EGS’20 grijpt koppositie
EGS’20 is de eerste lijstaanvoerder dankzij een 3-0 overwinning bij Vianen Vooruit. Alle doelpunten vielen na rust. “De uitslag is terecht, want wij waren de betere ploeg”, vond Remco ten Hoopen van EGS’20, voor wie Hidde Leegstraten, Sander Bisseling en Gert Wim van den Esker doel troffen. Vianen Vooruit kreeg voor rust de beste kans, maar Lars Paters redde bij een 1-op-1-situatie. “In de tweede helft waren we veel sterker. 0-3 was eigenlijk te weinig, maar we zijn er wel tevreden mee.”

Hapse Boys verrast in Oploo
Vorig seizoen had Hapse Boys dertien speelrondes nodig om de eerste overwinning van het seizoen te kunnen bijschrijven. Ditmaal kon de vlag al op de eerste speeldag in top, want de Hapsenaren wonnen bij titelkandidaat Excellent met 1-2. In de tiende minuut opende Sven van Gelder namens Excellent de score vanaf de stip. “Daarna nemen we de wedstrijd in zijn geheel over, zijn we de betere ploeg en maken de betere keuzes in de opbouw”, zei Hapse Boys-trainer Wilfred Schoonderbeek. “Hierdoor krijgen we kans op kans en uiteindelijk kwamen we via een penalty op 1-1. Gezien de gemiste kansen hadden wij bij rust al voor mogen staan. Na een uur maakten we de 2-1 en mede door goed verdedigen en reddingen van onze keeper Bjorn (Hesen, red.) hebben we de zege over de streep getrokken.” Rens Thijssen maakten beide doelpunten namens de gastclub.

Vitesse’08 verliest in blessuretijd
Vitesse’08 ging in blessuretijd met 3-2 onderuit bij SV United. Björn Hendriks en Pepijn Broekmans hadden namens de Gennepenaren gescoord. Dat leek voldoende voor een punt, totdat SV United in de extra tijd toesloeg. “Een schandalig optreden van de scheidsrechter (Emre Inci)”, klaagde Ales Jurcik (Vitesse’08) na afloop. “Mitch Xhofleer kreeg bij ons al voor rust rood terwijl hij zijn tegenstander niet eens raakte en wij moeten vijf minuten voor tijd zelfs met negen man verder omdat een speler van ons vol in zijn borstkas wordt geslagen en met ambulance naar het ziekenhuis moest. Hun speler kreeg helemaal niets en maakte ook nog de winnende goal in blessuretijd en ging daarna feesten bij onze reservebank.”

Uitslagen derde klasse D:
Vianen Vooruit - EGS’20 0-3
Handel - Venhorst 2-0
Bruheze - Stiphout Vooruit 1-0
SV United - Vitesse’08 3-2
Excellent - Hapse Boys 1-2
Ysselsteyn - Constantia 2-0

Stand derde klasse D:
1. EGS’20 1-3
2. Handel 1-3
3. Ysselsteyn 1-3
4. SV United 1-3
5. Hapse Boys 1-3
6. Bruheze 1-3
7. Vitesse’08 1-0
8. Excellent 1-0
9. Stiphout Vooruit 1-0
10. Constantia 1-0
11. Venhorst 1-0
12. Vianen Vooruit 1-0

EGS'20 versloeg Vianen Vooruit en kroonde zich tot koploper.
EGS'20 versloeg Vianen Vooruit en kroonde zich tot koploper.
EGS'20 versloeg Vianen Vooruit en kroonde zich tot koploper.
EGS'20 versloeg Vianen Vooruit en kroonde zich tot koploper.
Handel won dankzij een sterke eerste helft van Venhorst.
Handel won dankzij een sterke eerste helft van Venhorst.
Handel won dankzij een sterke eerste helft van Venhorst.
Handel won dankzij een sterke eerste helft van Venhorst.
Handel won dankzij een sterke eerste helft van Venhorst.

Uit de krant

Uit de krant