Excellent wil andermaal hoge ogen gooien in klasse 3D.
Excellent wil andermaal hoge ogen gooien in klasse 3D. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

3D: ‘Derby’s zijn mooi, maar geven ook altijd een extra lading’

Voetbal 975 keer gelezen

REGIO | De derde klasse D kent enkele wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Zeker de clubs uit het Land van Cuijk zullen tevreden zijn over de indeling, met kortere afstanden en geen clubs uit Groesbeek meer. Door de degradatie van Vianen Vooruit, keert ook de derby tussen Hapse Boys en Vianen weer terug op de agenda. Nieuw is promovendus Constantia. 

Handel, Venhorst, Excellent en EGS’20 lijken op papier de grootste favorieten, maar het is natuurlijk onbekend wat clubs als Bruheze en Stiphout Vooruit voor kwaliteiten hebben. “Leuk, al die ploegen, maar eigenlijk maakt het niet uit tegen wie we spelen. Derby’s zijn mooi, maar ze geven ook altijd een extra lading en nu moeten we er daar vier of vijf van spelen”, weet Wilfred Schoonderbeek (Hapse Boys). “Wij moeten gewoon ons ding doen. Dat is wel gebleken in de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen.”

Exodus in Gennep
Vitesse’08 geldt als degradatiekandidaat nadat afgelopen zomer een exodus plaatsvond in de selectie. Het ontstane gat werd opgevuld door louter eigen jeugdspelers. In de beker verging het Vitesse’08 ook al minder tegen clubs uit lagere klassen. Ook Vianen Vooruit lijkt, afgaande op de bekeruitslagen, nog zoekende.

Programma derde klasse D:
VV Bruheze        -         Stiphout Vooruit
VV Handel        -         RKSV Venhorst
SV United        -         Vitesse ‘08
Vianen Vooruit        -         EGS ‘20
SV Ysselsteyn        -         Constantia
VV Excellent        -         Hapse Boys

Uit de krant

Uit de krant