Lars Loermans (9) kopt de 2-0 binnen
Lars Loermans (9) kopt de 2-0 binnen Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel’38/Jumbo continueert Derde Divisie-schap met 2-1 zege op DEM

Voetbal 434 keer gelezen

VEGHEL | Met een 2-1 zege verzekerde het Veghelse Blauw Geel’38 zich met nog een jaartje in de op een na hoogste amateurklasse van Nederland. Dit deden de Veghelaren door DEM te kloppen en zijn nu niet meer te achterhalen door teams die nacompetitie gaan spelen. Vince Duits en Lars loermans waren de doelpuntenmakers op het Prins Willem Alexander Sportpark.

Blauw Geel’38/Jumbo trainer Niels van Casteren kreeg in de warming-up nog een tegenvaller te verwerken nadat bleek dat linksachter Sjaak Egmond toch niet kon spelen. Zijn vervanger was Danny Verbakel die hem prima verving. Al na twee minuten konden de Veghelse armen in de hoogte nadat Vince Duits prima afrondde met een juweel van een treffer. Duits kweet zich prima van zijn taak in de aanvallende blessure sores van Van Casteren. Nadat Lars Loermans koppend uit een hoekschop van Ymanuel Hurkmans er 2-0 van maakte leek er weinig meer loos voor de thuisclub. Zeker niet meer nadat Twan Verswijdeveren Marc Dobbelsteen torpedeerde en met rood kon vertrekken.


Blauw Geel’38 mist momenteel een complete voorhoede v.l.n.r. Koen van der Zanden, Niels Wouters en Ben van den Nieuwenhof. Hulde aan de vervangers die ruim voldeden.

Na rust kakte het duel wat in. Blauw Geel’38 bleef heersen, maar de score bleef 2-0 tot de 90e minuut waar Nino Klaver de ondanks de numerieke minderheid de 2-1 eindscore voor zijn rekening nam. Blauw Geel’38 speelde zich veilig is nog met zes andere ploegen in de race voor periode-3. De Veghelaren meldden deze week dat uit de jeugd Ayoub Elbarki en Matthijs Haeve naar de eerste selectie zijn doorgeplaatst volgend seizoen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant