FC Den Bosch-speler Teun van Grunsven. (Foto: Henk van Esch)
FC Den Bosch-speler Teun van Grunsven. (Foto: Henk van Esch)

Teun van Grunsven vaste waarde in Bossche defensie

Voetbal 310 keer gelezen

OSS | Voetballen vindt hij het allerleukste om te doen, maar door hardnekkige blessures vroeg Teun van Grunsven zich af of profvoetbal wel voor hem was weggelegd. Dit seizoen is hij blessurevrij en bij FC Den Bosch een vaste waarde centraal achterin. “Ik vertrouw weer op mijn lichaam en kan me volledig focussen op het voetballen.”

Van Grunsven kwam in de winterstop van 2020/2021 over van RKC Waalwijk. Bij die club -die hem overnam van O.S.S.’20- kampte hij met een langdurige blessure en debuteerde hij nooit. Maar ook in Den Bosch bleef hem het eerste half jaar niets bespaard. “Gelukkig ben ik dit seizoen op een kleine blessure na helemaal fit (al viel hij afgelopen maandag tegen FC Emmen wel geblesseerd uit, red.). Ik speel alles en heb geen zorgen meer over mijn lichaam. Ik ben alleen nog maar met voetbal bezig en ben heel blij met het vertrouwen van de technische staf. Al moet ik het natuurlijk wel blijven laten zien in het veld.”

Stabiel
De 22-jarige Ossenaar kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste competitiehelft. “We hebben periodes gehad waarin we veel punten pakten, maar ook periodes waarin we regelmatig verloren. Het moet stabieler worden, maar dat is kenmerkend voor een jonge ploeg. We moeten iedere wedstrijd scherp blijven. In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Een moment van concentratieverlies of een fout kan al worden afgestraft.”
Die over-mijn-lijk-mentaliteit moet er bij hem ook meer zijn, geeft hij aan. “Het hoeft niet altijd mooi opgelost te worden. In plaats van proberen een man uit te kappen als verdediger, moet je ook gewoon eens een bal wegrossen. Over het algemeen ben ik tevreden met mijn spel, maar ik moet nog zakelijker worden. Bij wijze van spreken scoor ik liever vijf keer een voldoende, dan de ene keer erg goed en een andere keer matig. Ik merk dat ik door de vele wedstrijden die ik nu speel (18 in totaal, red.) ik me goed ontwikkel.”
Plezier
Door corona ontbreekt het publiek in de stadions en voor FC Den Bosch is dat een flinke aderlating. “Het zit bij thuiswedstrijden aardig vol. Bij uitwedstrijden gaat er altijd een grote groep mee. Als wij in een moeilijke fase van de wedstrijd zitten, trekken de supporters ons er doorheen.” Ook zonder steun van de eigen aanhang verwacht Van Grunsven dat FC Den Bosch met veel spelvreugde gaat spelen. “We hebben een ploeg die plezier uitstraalt en hard werkt. Dat onze topscorer Roy Kuijpers naar RKC Waalwijk is vertrokken, is voor ons heel vervelend, maar voor hem een hele mooie kans. Als we als ploeg volwassener en zakelijker worden, dan kunnen we met een schuin oog naar de nacompetitie kijken.”

Toekomst
Van Grunsven is pas bezig aan zijn eerste seizoen als basisspeler. Ambieert hij net als Kuijpers een Eredivisie-avontuur in de toekomst? “Ambitieus ben ik zeker en je ziet hoe snel het kan gaan in de voetballerij. Wat mijn eindstation is, weet ik niet, maar ik focus me volledig op FC Den Bosch. Ik heb een contract tot medio 2023 en wil daarin knallen.”

Uit de krant