Raymund Swertz, Raimond Burgman,  teamleider Jan van de Vorle,  Eddy Merckx, Martien van de Spoel.
Raymund Swertz, Raimond Burgman, teamleider Jan van de Vorle, Eddy Merckx, Martien van de Spoel.

Biljartteam SIS Schoonmaak blijft winnen

Overige sport 146 keer gelezen

UDEN | Tegen de huidige nummer 5 van de eredivisie, Bousema uit Lochem, maakte biljartteam SIS Schoonmaak geen fout afgelopen weekend. De winst bleef in Uden, ondanks dat Jean van Erp op de bank had plaats genomen.

Raymund Swertz begon uiterst zwak tegen Stefan Galla en stond na 19 beurten op 7 gemaakte caramboles. Galla had er 15. Toen maakte Swertz 24 punten in 5 beurten en was het erop en erover. Na 32-20 begon de motor te haperen en kwam Galla weer in de wedstrijd. Nog meer dan dat, Galla speelde de wedstrijd uit naar de 40 en Swertz had het nakijken: 38-40.

Martien van de Spoel speelde een geweldige wedstrijd tegen Frans van Schaik en liet geen spaan heel van zijn tegenstander. In 21 beurten won Spoel met 40-26. Eddy Merckx maakte korte metten met de wereldtopper Martin Horn uit Duitsland. Pauze 21-6 en eindstand 40-18 in 25 beurten.

Of de totaalwinst in Uden zou blijven hing af van Raimond Burgman, die het opnam tegen Jeffrey Jorissen. De pauze werd bereikt met 24-12 en Burgman denderde gewoon door naar het einde en wist de partij naar zijn hand te zetten, 40-30 in 32 beurten.

Volgende week volgt er een uitwedstrijd maar vanaf woensdag speelt SIS in Rosmalen voor de nationale beker, die het mogelijk voor de derde keer achtereen kan winnen. De wedstrijden beginnen 3 april om 13.00 uur in Theater Perron 3 in Rosmalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant