Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Spektakel bij Helden van Hemelrijk in Volkel

Overige sport 2.018 keer gelezen

VOLKEL | TWC Volkel organiseerde zondag weer de wielerrace ‘Helden van Hemelrijk’, voor jong en oud. Het vernieuwde circuit, dat uitgezet was door een speciaal team, was spectaculair maar zeker ook een technische baan voor de wielrenners.

De start was op een harde ondergrond maar ging al snel over naar gras, waar een groot technisch gedeelte was uitgezet. Daarna richting de Himalayaberg, om vervolgens de heuvels in met gravel en zand. Uiteindelijk kwamen de renners op het strand uit met veel los zand. Het was zwaar maar ook uitdagend voor iedereen. Ook voor het publiek, dat in grote getalen was gekomen, had een prachtig uitzicht om de wielrenners te volgen en aan te moedigen. De vele wielrenners genoten van het parcours dwars door het mooie BillyBird Park van Hemelrijk. Ook de gastvrijheid van Hemelrijk en verzorging van alles, was van hoog niveau. Om 09.00 uur was de start van de jeugd renners, in totaal 42. Op een speciaal parcours, wat speciaal aangelegd was, vertrokken ze allemaal. Opa’s - oma’s en ouders moedigde hun (klein) kinderen aan. Een prachtig gezicht om deze kinderen te zien fietsen. De uitslag van deze jeugdrit was:

1. Teun Laurenssen
2. Siem de Bont
3. Dio Bongenaar

Na de jeugd race waren de fun klasse aan de beurt. De eerste groep was met tachtig renners helemaal vol. Deze groep startte om 10.00 uur en na 45 minuten en een ronde was de uitslag bekend:

1. Twan van den Brand
2. Koen Geurts
3. Johan van de Ven.

De tweede fun klasse groep bestond uit 43 renners. Zij vertrokken om 11.00 uur en de prijswinnaars werden:

1.Gijs van Oostenwijk
2. Niels Huisman
3. Robert Jan Loeffen

In 2025 keert het sportieve event terug; op zondag 12 januari. Bekijk de foto’s van de editie van dit jaar hieronder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant