Manou rechts op de foto naast mascotte Divey.
Manou rechts op de foto naast mascotte Divey.

Schoonspringster Manou Meulebeek uit Uden op podium Eindhoven Diving Cup

Overige sport 905 keer gelezen

UDEN | Het is één van de grootste schoonspringtoernooien in Europa, maar liefst 31 teams uit 18 verschillende landen in voornamelijk Europa maar dit jaar zelfs ook met enkele teams uit Amerika: de Eindhoven Diving Cup. Het toernooi wordt gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven van 1 tot en met 4 februari. Manou Meulebeek uit Uden was erbij.

In aanloop naar dit 4-daags toernooi had Manou wat hobbels op haar weg. Haar clubcoach stopte helaas met lesgeven en dat was een moeilijk moment. Zowel haar opa als oma overleden in een hele korte tijd na elkaar waardoor ze haar verdriet een plek moest geven. Ook een flink aantal blessures waarvan Manou nog herstellende is gooiden roet in het eten. Maar ze was inmiddels al weer dusdanig ver met de opbouw van haar trainingen dat meedoen aan het onderdeel Dames 1 meter mogelijk was. Sinds dit jaar is Manou 1e jaars Senior. Een nieuwe categorie met de toppers uit vele landen die ook al op EK’s, WK’s of Grand Prix wedstrijden hebben gestaan.

Omdat de bondscoach in het buitenland was met enkele andere springers was het op het laatste moment nog even zoeken naar een coach die haar tijdens de Eindhoven Diving Cup wilde coachen. Ze vond Eva Karpati uit Hongarije bereid om dit te doen. Manou heeft recent een trainingskamp gehad in Hongarije en hierdoor hadden ze al kennis gemaakt met elkaar. Manou sprong een mooie stabiele wedstrijd en door de kracht die ze in zich heeft sprong ze al haar sprongen heel hoog en werden de landingen ook nagenoeg allemaal netjes afgewerkt. Ze klom omhoog en er kwam een podiumplek in het zicht. Een prachtige 3e plek en bronzen medaille was voor Manou Meulebeek. Het podium deelde ze met Kaylee Bishop uit Amerika die het goud in ontvangst nam en Odessa Käck uit Finland die het zilver veilig stelde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant