Afbeelding

SIS Schoonmaak is alleen koploper

Overige sport 162 keer gelezen

UDEN | Zondag was een enerverende dag voor het biljartteam van SIS. ‘s Middags de uitwedstrijd tegen nr 2 Eekhoorn uit Oosterhout en ’s avonds de bekerwedstrijd tegen Strijp uit Hilvarenbeek.

Het werd een gezellige maar vooral succesvolle dag voor het team. De nr 2 werd verslagen met 5-3 en tegen 2e klasser Strijp werd het 11-1 (setjes van 15). SIS is nu alleen koploper in de eredivisie en de meegereisde supporters hebben van deze dag genoten.

Raymund Swertz start de wedstrijd tegen Frans van Kuyk en na 4 beurten was de partij eigenlijk al gelopen, pauze 23-0 achterstand. Na 13 beurten haalde Van Kuyk de benodigde 40 punten en Swertz bleef steken op 9.

Bij Jean van Erp begon het al niet veel anders tegen de altijd sterke Peter Ceulemans, pauze 20-10 achterstand. Na de pauze draaide de wedstrijd en na 28-15 achter begon Van Erp aan de opmars. Ceulemans viel stil en Van Erp kwam dichterbij en dichterbij. In de laatste beurt maakte Van Erp met 8 de wedstrijd uit en Ceulemans mist de nastoot. Gelijke stand na 2 wedstrijden.

Eddy Merckx had geen kind aan de Griek Polychronopoulos en won zijn wedstrijd met 40-26 in 16 beurten. Martien van de Spoel stond halverwege de wedstrijd met 26-16 voor. Via 35-25 liet hij tegenstander Jerry Hermans steeds dichterbij komen. Met 39-38 op de klok werd het nog zeer spannend. SIS had nog 1 punt nodig voor de totaal winst. Spoel maakte het bevrijdende laatste punt en Hermans maakte gelijk in de nabeurt. Een zucht van verlichting ging door de Udense supporters.

Na het prima verzorgde etentje met alle supporters naar Hilvarenbeek waar een warm welkom was door de spreekstalmeester aldaar werd het een simpele overwinning voor SIS en door naar de 4e ronde.

Zondag is de clash tegen Cues & Darts uit Tilburg, de nr 3 van de eredivisie in Uden om 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant