Afbeelding

Uden Red Sox naar Kruisweg, verhuizing kost 2,2 miljoen

Overige sport 2.956 keer gelezen

UDEN | De Uden Red Sox krijgen een nieuwe tijdelijke thuisbasis aan de Kruisweg in Uden. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad, die daar op 14 december over beslist. De verhuizing komt na een lange periode van onzekerheid voor de Udense honkbalvereniging.

5 jaar geleden werd besloten de Uden Red Sox te verplaatsen van Park Moleneind naar de Boekelsedijk. Daarmee werd ruimte gemaakt voor een herinrichting van Park Moleneind. De beoogde locatie bleek echter niet geschikt, waarna de raad het college begin dit jaar opdracht gaf op zoek te gaan naar een andere locatie voor de Uden Red Sox. Daarop werd een onderzoek gestart, waaruit de Kruisweg als de meest geschikte locatie naar voren is gekomen. Voor een snelle beschikbaarheid van en aanpassen naar de juiste bestemming van de locatie wordt een speciale regeling - de ‘kruimelgevallenregeling’ - toegepast voor een tijdelijk gebruik van 10 jaar. Wethouder Harold van den Broek benadrukt het belang van deze oplossing: “Binnen de uitgangspunten die de raad heeft gesteld is dit de best mogelijk invulling, en we kunnen nu ook verder met de reconstructie van Park Moleneind. De komende jaren benutten we voor het zoeken naar een definitieve locatie.”

2,2 miljoen
De verhuizing kost 2,2 miljoen euro, inclusief de huur van het terrein voor 10 jaar. Aangezien het beschikbare budget niet voldoet, zal de gemeenteraad worden gevraagd om een extra krediet van 1,7 miljoen euro. Voordat de eerste bal aan de Kruisweg wordt geslagen, zijn er nog bodem- en milieuonderzoeken en de aanleg van het terrein nodig. Dit zal zo’n 5 tot 8 maanden zal duren, afhankelijk van de resultaten en eventuele onvoorziene omstandigheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant