Afbeelding

Nieuw onderzoek moet eindelijk thuisbasis vinden voor Red Sox

Overige sport 1.214 keer gelezen

UDEN | Als alles volgens het plan van wethouder Harold van den Broek (Voor de Dorpen) verloopt kunnen de Red Sox op 1 april 2024 van start op een nieuwe locatie. Een duidelijk meerderheid van de raad stemde in met het plan dat plots aan de raad gepresenteerd werd.

De gemeente gaat in samenspraak met Red Sox op zoek naar een locatie in of dicht bij Uden van minstens 180 bij 180 meter met een sportbestemming, of waarbij de bestemming in ieder geval gemakkelijk te wijzigen is. De wethouder heeft geen resultaatverplichting voor 1 april 2024, maar wel een zogenaamde inspanningsverplichting. Om het proces nog wat te versnellen stelde Maashorst Vooruit voor om dan ook direct 40.000 euro beschikbaar te stellen voor het onderzoek. De raad ging ook hiermee akkoord.

Locaties in beeld
De gemeente gaat nu samen met Red Sox de eisen vaststellen en kansrijke locaties in beeld brengen. Daarna worden de opties langs elkaar gelegd en moet er ook nog een participatieproces opgetuigd worden. Volgens de planning volgt dan in juli van dit jaar het raadsbesluit waarna de Red Sox op 1 april 2024 een nieuw plekje hebben. ‘Een optimistisch maar haalbaar scenario’ volgens het college.

Boekelsedijk toch niet geschikt
De locatie aan de Boekelsedijk die lang in beeld was als toekomstige thuisbasis voor de Red Sox bleek toch niet geschikt vanwege ruimtegebrek en de veiligheidsrisico’s die daarbij komen kijken. De gemeente had eerder slechts gekeken naar de ruimte die de velden in beslag nemen, maar had geen rekening gehouden met de extra ruimte die nodig is voor de veiligheid.

Huidige veld
Om te zorgen dat de Red Sox ook tot de verhuizing nog vooruit kunnen op hun huidige locatie op Park Moleneind wordt er nog eens 150.000 euro gestoken in dat terrein om deze op orde te krijgen voor het komende seizoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant