Afbeelding

Moleneind roert zich om uitstel verhuizing Red Sox

Overige sport 1.225 keer gelezen

UDEN | Er heerst onvrede op het park Moleneind en bij omwonenden vanwege de beslissing van wethouder Harold van den Broek om de verhuizing van Red Sox naar de Boekelsedijk uit te stellen. In een brief aan de gemeenteraad beklagen rugbyclub Octupus, voetbalvereniging De Rakt, bewonersvertegenwoordiging Park Moleneind en ook de molenaar zich over de aanpak van de wethouder.

Het plan om Red Sox te verhuizen van Moleneind naar de Boekelsedijk ontstond in 2016 door de toegenomen druk op het park. Onlangs werd besloten deze verhuizing opnieuw te evalueren en verder uit te stellen. De wethouder legde toen uit dat dit het gevolg is van mogelijke bezwaren van omwonenden op de nieuwe locatie, gestegen bouwprijzen en dalende of op zijn minst stokkende ledenaantallen tijdens de corona periode. De briefschrijvers hebben met name kritiek op dat laatste punt: “Gevraagd naar cijfers omtrent deze verwachting en de gestelde andere ontwikkeling moest hij (wethouder Van den Broek, red.) echter het antwoord schuldig blijven. Deze zijn er niet! Sterker nog, hij heeft niet eens naar de ledenaantallen geïnformeerd bij de betreffende verenigingen en hij heeft ze ook niet in beeld.”

Nog een locatie-onderzoek
De briefschrijvers hebben ook kritiek op het nieuwe locatie-onderzoek dat er komt. “In 2017 is namelijk alleen gekeken naar een locatie binnen de toenmalige gemeente Uden. Met verruiming van het onderzoeksgebied komen mogelijk andere locaties in beeld”, liet de wethouder weten. “Dit is echter onjuist”, valt in de brief te lezen. “Er is in 2017 gekeken naar locaties IN en RONDOM Uden. In 2019 is er wederom een locatieonderzoek gehouden, ditmaal gericht op locaties binnen Uden. En nu gaan we in 2022 dus het derde (!) locatieonderzoek houden.”

Zorgen over veiligheid
Tot slot spreken de briefschrijvers ook hun zorgen uit over de veiligheid rondom het huidige Red Sox veld. Van den Broek meldde eerder dat er in het huidige veld geïnvesteerd gaat worden omdat deze niet door de inspectie van de honk- en softbalbond is gekomen. Daarbij wordt ook gekeken naar de veiligheid, eventueel door het verhogen van het hek. “Dit (het vergroten van de veiligheid, red.) kan echter alleen als het honkbalterrein met hoge hekken wordt afgeschermd. Er is immers geen ruimte voor de door de Honkbalbond gewenste veiligheidszone. Pal naast het honkbalterrein loopt een wandelpad, is er een parkeerterrein, een terras. Het is afgelopen jaren regelmatig maar nèt goed gegaan met rondvliegende honkballen. Tot het een keer fout gaat... en dan ligt de volle verantwoordelijkheid hiervoor bij wethouder Harold van den Broek!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant