Afbeelding

Veldritclinic onder leiding van twee ex-profs bij Wielervereniging Uden

Overige sport 575 keer gelezen

UDEN | Wil jij ook gratis kennis maken met het veldrijden of wil je jouw techniek verder verbeteren? Onder leiding van twee ex-profs, Maik van der Heijden en Twan van den Brand, krijg je ook dit jaar weer de kans om samen met hen een veldritclinic te rijden. Wielervereniging Uden geeft zaterdag 1 oktober deze veldritclinic in de bossen van Uden/Zeeland. Iedereen vanaf 8 jaar oud die geïnteresseerd is kan zich aanmelden. Bij de start worden eerst een aantal basisprincipes en technieken uitgelegd. 

Want veldrijden/mountainbiken is duidelijk een andere tak van sport dan het wielrennen op de weg. Na deze korte introductie gaan we het bos in om vervolgens gezamenlijk een door de vereniging uitgezet parcours af te leggen. Onderweg zullen Maik en Twan af en toe stoppen om tips of toelichting te geven zodat je dit direct kunt toepassen in het parcours.

Informatie
De clinic duurt van 10.00 tot 12.00 uur en begint bij Bosweg 1 in Zeeland. Deelname is gratis. Heb je een eigen mountainbike of crossfiets? Neem deze dan mee! Wielervereniging Uden heeft maar een beperkt aantal mountainbikes te leen. Draag kleding die gemakkelijk zit en trek goede sportschoenen aan. Vind je het veldrijden heel erg leuk? Dan mag je daarna nog 2 maanden proeftrainen en krijg je wielerkleding in bruikleen, mits deze voorradig is. Als je zelf (nog) geen mountainbike/crossfiets hebt kan je gebruik maken van een mountainbike (indien voorradig).

Uit de krant

Uit de krant